Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CINE este inculpatul care și-a RECUNOSCUT vinovăția în dosarul lui Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea gânditor

Încă un inculpat din dosarul în care este acuzat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a recunoscut vinovăţia marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, solicitând magistraţilor să fie judecat prin procedura simplificată.

Este vorba de Ionel Marineci, la data faptei şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei Teleorman, care a declarat marţi, în instanţă, că îşi recunoaşte vinovăţia şi nu contestă probele strânse de procurori.

Marineci se alătură altor trei inculpaţi din acest dosar care şi-au recunoscut vinovăţia la termenul anterior al procesului din 14 februarie, respectiv Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicuşor şi Anisa Stoica.

Tot la acest termen, a fost discutată o cerere depusă de fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, privind sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracţiunea de abuz în serviciu.

Citește și: Dragnea, SĂGEATĂ către Ponta după atacul fostului premier: 'ÎNDRĂZNESC să nu-i răspund'

Bombonica Prodana nu a fost prezentă în sala de judecată, însă avocatul acesteia, Toni Neacşu, a explicat că doreşte ca CCR să se pronunţe asupra stabilirii unui prag valoric în legătură cu infracţiunea de abuz în serviciu.

Tot acum, judecătorii au cerut DNA să precizeze în scris ce legislaţie a încălcat fiecare inculpat prin săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, respectiv dacă e vorba de legislaţia primară sau cea secundară.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 25 aprilie, potrivit Agerpres.

''Ceea ce constat eu de fapt - marea problemă în România rămâne abuzul în serviciu. Cu sau fără abuz în serviciu România se dezvoltă sau nu'', a declarat Liviu Dragnea, la ieşirea din sala de judecată.

Întrebat despre discuţiile de la proces privind stabilirea unui prag valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu, Dragnea a răspuns ironic: ''Eu cred că trebuie să îi acuzaţi şi pe judecători şi pe avocaţi că îndrăznesc să facă asta''.

El nu a vrut să spună dacă, din punctul său de vedere, trebuie să existe un prag valoric în cazul abuzului în serviciu.

''Nu ştiu, discutaţi cu specialiştii. Cum hotărăşte DNA, cel mai bine, că ei sunt legiuitorii'', a arătat liderul PSD.

Dosarul a fost trimis în instanţă de DNA pe data de 15 iulie 2016, Dragnea fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei Floarea Alesu - fost director general al DGASPC Teleorman; Ionel Marineci - la data faptei şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei; Olguţa Şefu - la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman; Valentina Mirela Marinca - la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei; Nicuşor Gheorghe - la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare; Constantin Claudiu Balaban - fost şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria; Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica - ambele funcţionare în cadrul DGASPC Teleorman; Rodica Miloş (fostă Ogrija, fostă Drăghici) - director executiv adjunct al DGASPC Teleorman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.