Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este jurnalistul care l-a desfiinţat pe Iohannis în Spiegel: Freelancer care a colaborat cu ICR

iohannis dw

Jurnalistul Keno Verseck a semnat sâmbătă, 12 martie, un articol pe site-ul prestigioasei reviste germane Der Spiegel, în care preşedintele Klaus Iohannis era aspru criticat pentru decizia de a-i retrage ordinul Steaua României lui Laszlo Tokes. Autorul textului îl numele pe Iohannis "diletant", după care se lansează într-un elogiu la adresa fostului pastor reformat, oferind şi o opinie a lui Vladimir Tismănescu.

Keno Verseck este un juralist care lucrează în regim de freelancer (colaborează cu diverse publicaţii, fără să fie angajat). Acesta s-a remarcat şi în vara anului 2012, când a scris în Spiegel şi Deutsche Welle despre aşa-zisa lovitură de stat din România, citând personalităţi locale, printre care fostul consilier prezidenţial Peter Eckstein- Kovacs, Monicăi Macovei şi fost consilieră a acesteia, avocata Laura Ştefan.

Potrivit cotidianul.ro, Keno Verseck se prezintă ca „jurnalist german, născut în 1967 la Rostock, specializat în domeniul ştiinţelor şi ţărilor est-europene, în special România şi Ungaria. Lucrează pentru radioul şi televiziunea germană şi pentru diferite ziare de limbă română şi germană printre care şi Die Tageszeitung, Der Standard şi Berliner Zeitung”. Conform site-ului Institutului Cultural Român, Keno Verseck a avut statutul de corespondent în Romania al ziarului „Tagesallgemeine Zeitung” între anii 1991-1999.

De altfel, jurnalistul a colaborat în trecut cu ICR. Conferinţa „Religie şi societate în România” a fost organizată de ICR între 1 noiembrie şi 5 decembrie 2007, în cadrul „Zilelor româneşti la Berlin”, în colaborare cu Europäische Akademie Berlin. Moderatorul evenimentului a fost Keno Verseck.

După informaţiile despre Keno Verseck apărute în Cotidianul, Horaţiu Pepine, editor Deutsche Welle, ia luat apărarea jurnalistului pe platoforma Contributors, afirmând că unele erori din articolele acestuia pot fi scuzate, iar colaborarea cu ICR nu poate fi invocată pentru a susţine lipsa obiectivităţii.

Vezi şi: Klaus Iohannis e făcut praf într-un articol din Spiegel: E un amator

UPDATE: Precizări din partea ICR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.