Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este mâna dreaptă a lui Putin: femeia de care ascultă cu SFINȚENIE

telegraph.co.uk
vladimir putin

Președintele Rusiei Vladimir Putin este un conducător autoritari și puternic, dar chiar și el are un om fără a cărui aprobare nu ia nicio decizie. Mâna dreaptă a lui Putin este Elvira Nabiullina, guvernatoarea Băncii Centrale a Rusiei.

Citește și: ȘOC în PNL: candidat, EXCLUS cu câteva zile înainte de alegeri

Economia Rusiei a trecut printr-o perioadă neagră din cauza preţului scăzut al petrolului, principalul produs de export al ţării, din cauza corupţiei şi din cauza sancţiunilor impuse de Occident, însă, în tot acest peisaj demoralizator, Banca Centrală a Rusiei a fost un model de competenţă şi politică tehnocrată, iar din 2013, BCR sub conducerea guvernatoarei Nabiullina a ajutat statul să rămână pe linia de plutire, scrie Business Magazin.

Potrivit The Economist, Elvira Nabiullina s-a născut pe 29 octombrie 1963 în Ufa, capitala Republicii Barcortostan. Mâna dreaptă a lui Putin are rădăcini umile. Mama ei a lucrat într-o fabrică, iar tatăl a fost un simplu șofer.

După venirea sa la conducerea Rusiei, Vladimir Putin a încredințat politica economică a statului unui cadru de profesioniști cu viziuni curajoase. Printre aceştia se afla şi Nabiullina, care a devenit ministru adjunct al economiei în 2000 și ministru în 2007, o experiență pe care o numește ca fiind "cea mai influentă" cu privire la abordarea ei în domeniul pe care îl conduce.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.