Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este Mike Pence, viitorul vicepreședinte al SUA. Un DUR care îl pune în umbră pe Trump

The Daily Signal
mike pence

„Creștin, conservator și republican, în această ordine”. Așa se prezintă Mike Pence, vicepreședintele ales al Statelor Unite. Un politician cu multă experiență, Pence este elementul de echilibru în echipa pe care o face cu președintele ales Donald Trump, un „outsider” cu idei controversate.

Mike Pence, în vârstă de 57 de ani, este în prezent guvernator al statului Indiana. A fost membru al Camerei Reprezentanților între 2001 și 2013 și președinte al conferinței republicane (numărul 3 în partid) între 2009 și 2011.

Analiză. Cum i-a ZDROBIT Trump pe negativiştii din jurul său, ajutat de masa celor ignoraţi

Acest conservator extrem de popular în cadrul dreptei religioase este relativ puțin cunoscut la nivel național, potrivit Agerpres.

„Este un om de onoare, de caracter și onest”, care „se bate pentru oameni”, a spus Donald Trump despre cel cu care va face echipă la Casa Albă.

„Unul din motivele importante pentru care l-am ales este unitatea partidului”, a explicat miliardarul.

Pence este un susținător al valorilor familiale tradiționale și se pronunță împotriva avorturilor și căsătoriilor între persoane de același sex.

Primarul Timișoarei, declarație INTERESANTĂ: Ce funcție cheie va ocupa Alina Gorghiu, după alegeri

Chiar dacă l-a susținut în timpul campaniei pe Donald Trump, în ciuda declarațiilor controversate ale acestuia, Mike Pence nu s-a sfiit însă să spună şi ceea ce gândeşte.

Cea mai frapantă intervenţie de acest fel a avut loc în dezbaterea candidaţilor la vicepreşedinţie, pe 4 octombrie, când şi-a apărat propriile poziţii, însă nu neapărat şi pe ale lui Trump, potrivit News.ro.

Înainte de a fi desemnat candidat la vicepreşedinţie, Pence a criticat propunerea lui Trump cu privire la interzicerea intrării musulmanilor pe teritoriul Statelor Unite ca „jignitoare şi neconstituţională” şi a spus că unele declaraţii ale omului de afaceri despre judecătorul districtual Gonzalo Curiel sunt „nepotrivite”. Aceasta, după ce Trump a sugerat că originea mexicană a judecătorului l-a privat de un proces echitabil în dosarul împotriva Universităţii Trump.

Mike Pence a fost însă și el în centrul unor controverse. Guvernatorul a provocat un val de proteste după ce a promulgat, în martie 2015, Legea restaurării libertăţii religioase (Religious Freedom Restoration Act).

Tolontan, după ce Trump a câştigat alegerile: SĂ NU SPUNEM CĂ AU VOTAT 'CEI DIN TELEORMAN'

Criticii săi au argumentat să textul discrima comunitatea lesbienelor, gayilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT) prin faptul că le permitea oamenilor de afaceri să refuze să ofere servicii în baza credinţei religioase.

În urma unor importante presiuni la nivel naţional, Pence a fost nevoit să semneze un amendament care precizează că întreprinderile nu pot discrimina persoane de orientare homosexuală. Atunci conservatorii l-au criticat dur şi l-au acuzat de trădare.

Pence, un creştin fervent şi tatăl a trei copii, a promulgat în martie una dintre cele mai dure legi cu privire la avort din ţară.

Indiana este al doilea stat american - după North Dakota - care le interzice femeilor să solicite un avort în cazul în care riscă să nască un copil cu dizabilităţi.

Pence a crescut ca un catolic, împreună cu cei cinci fraţi ai săi, la Columbus, în Indiana. El declara în 2012, pentru ziarul The Indianapolis Star, că simboluri liberale precum John F Kennedy şi Martin Luther King Jr l-au inspirat să intre în politică, potrivit BBC.

El a povestit că a început să-şi schimbe opinia abia în facultate, când a cunoscut-o pe Karen, soţia sa, într-o biserică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.