Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este noul gestionar al banilor din Guvern: 'baronul roșu' de la Olt face jocurile în partid

starea presei
Paul Stanescu

Noul ministru al Dezvoltării Regionale, funcție cheie în Guvern, este Paul Stănescu, liderul PSD Olt. Acesta face parte din celebra grupare a ”baronilor din Sud”, alături de care Liviu Dragnea conduce autoritar Guvernul.

Paul Stănescu stăpânește cu mână forte județul Olt, ca drept dovadă că pe lista de la parlamentarele din 2016, fratele său a candidat la Camera Deputaților, în timp ce el a candidat la Senat. Amândoi și-au câștigat mandatele în Parlament.

Un alt aspect care vorbește despre puterea lui Stănescu a fost alocarea fondurilor prin PNDL, de către Ministerul Dezvoltării Regionale. Oltul condus de Paul Stănescu este campion, primind cei mai mulți bani dintre toți.

Paul Stănescu s-a născut în satul Vişina Noua din comuna Vădăstriţa, judeţul Olt. Cursurilor şcolii generale din Vişina i-au urmat studiile liceale în oraşul Corabia (Liceul Teoretic, n.a.), pentru ca, apoi, să urmeze Facultatea de Agronomie din Craiova. Armata a făcut-o la o unitate a M.Ap.N. de unde a ieşit cu gradul de locotenent-major. A condus o fermă cu profil legumicol din Corabia între 1991-1992, pentru ca, ulterior, să deţină postul de director al SC Agromesc SA Vişina ani la rândul. În 2003 a intrat în politică înscriindu-se în PSD, iar în 2004 a fost ales consilier judeţean. Până în anul 2008 a stat în umbra lui Ion Toma, preşedinte al organizaţiei PSD Olt pe atunci, care l-a şi ajutat să ajungă preşedinte al Consiliului Judeţean, deşi numele său era total necunoscut chiar şi multor membri ai partidului. Practic, Stănescu a intrat în cursa electorală din vara 2008 pentru preşedinţia C.J. Olt cu şansa a treia, în faţa sa fiind plasaţi fostul “eurobaron” Marin Ionică (PDL), respectiv Jenel Copilău (PNL).

Şeful pesediştilor de la Olt are ca pasiuni notorii călătoriile şi vânătoarea. În urma alegerilor locale din 10 iunie 2012, Paul Stănescu a fost reales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt pe listele USL/PSD după ce a câştigat detaşat cursa electorală în faţa celorlalţi contracandidaţi, cu un procent de 64,19% din totalul celor 237.950 voturi valabil exprimate. De asemenea, a fost reconfirmat ca preşedinte al PSD Olt la data de 6 aprilie 2013, când a fost reales ca pe vremea lui Ceauşescu: a fost singurul candidat, votarea având loc pe sistemul “votului deschis”. Datorită rezultatelor obţinute în urma celor două runde de alegeri de anul trecut (locale şi parlamentare, soldate cu: un număr de 73 de primării adjudecate din 112 la alegerile locale - inclusiv municipiile Slatina şi Caracal; opt parlamentari, primul loc pe ţară la referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu cu prezenţă de 73,89%), dar şi cele din martie a.c. pentru Primăria Slatina, Stănescu a fost ales vicepreşedinte regional al partidului la nivel naţional. Din noua postură, el va răspunde, în afară de Olt, şi de judeţele limitrofe Dolj, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.