Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este noul ministru al Apărării?

Eugen Sturza ministrul apararii

Eugen Sturza a fost nominalizat astăzi de către Coaliția de guvernare din Moldova pentru a prelua portofoliul de ministru al Apărării. Sturza are 32 de ani, este licențiat în Finanțe, de profesie economist. El a fost șeful de cabinet al lui Iurie Leancă, pe vremea când acesta era premierul Moldovei.

Eugen Sturza este cunoscut ca un pro-occidental, fiind unul din oameni de bază ai lui Leancă. În mandatul de premier al celui din urmă, Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE și Regimul Liberalizat de Vize.

Tănărul candidat la funcția de ministru al Apărării a fost în vizită în SUA, unde s-a întâlnit chiar cu fostul Președinte Barack Obama, în anul 2014, dar și cu Joseph Bidden.

Actualul președinte moldovean, Igor Dodon, a declarat că nu va semna numirea lui Sturza.  Dodon nu poate face asta la nesfârșit, Curtea Constituțională poate soluționa conflictul declanșat între Guvern și Președinție.

Conform legislației moldovene,  respingerea candidaturii pentru funcția vacantă de ministru, propusă de premier, poate avea loc o singură dată și trebuie să fie întemeiată pe respectarea cerinţelor legale pentru exercitarea funcţiei de membru al Guvernului.

În caz de neacceptare a candidaturii de către președinte, prim-ministrul are dreptul să propună pentru funcţia de ministru o altă persoană sau să reitereze aceeași candidatură, pe care preşedintele este obligat să o numească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.