Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este noul şef al CNADNR: Adevărul despre tehnocratul 'protejat' de dosare penale

cnadnr

Ies la iveală noi amănunte incendiare despre noul şef al CNADNR, Cătălin Humor. Oana Stancu de la Antena 3 spune că fostul director al Metrorex, este direct responsabil pentru cele două scandaluri uriașe de la Metrou: dosarul penal legat de achiziționarea trenurilor noi și surparea de la Magistrala 5, Drumul Taberei.

Citeşte şi: Dezvăluiri de senzaţie ale Oanei Stancu de la Antena 3: Cum vrea să se îmbogăţească un demnitar

Dincolo de legăturile cu mafia retrocedărilor și a contractelor cu statul, semnul major de întrebare legat de alegerea sa pentru a conduce CNADNR este tocmai cel dat de activitatea sa în fruntea Metrorex. Homor a fost pentru puțin timp interimar la conducerea companiei bucureștene. Din 2013 până în 2015, a fost însă directorul de investiții și achiziții al companiei. Adică este responsabilul pentru cele două contracte mari care au făcut obiectul celor mai răsunătoare scandaluri în care a fost implicat Metrorex în această perioadă, unul dintre ele soldându-se și cu un dosar penal. Este vorba de lucrările surpate de la Eroilor, acolo unde se construiește Magistrala 5, și de contractual privind achiziția de trenuri noi pentru această magistrală.

Citeşte şi: Un fost membru CSM aruncă bomba: 'Judecătoarea Camelia Bogdan era incompatibilă'

Implicarea lui Homor în cea de a doua problemă de la Metrorex, dosarul penal legat de licitația pentru trenurile noi, este una extrem de dubioasă. Actele arată că licitația a fost făcută de direcția lui Homor, iar numele lui este trecut la persoana responsabilă. Cu toate acestea, numele lui nu a figurat în comunicatele DNA privind acest dosar, mai spune Antena 3.

Ministrul Transporturilor a spus că l-a pus pe Cătălin Homor în fruntea CNADNR pentru că a fost „inițiatorul proiectelor europene” de la Metrorex și era momentul „să treacă la un alt nivel”.

Citește și: Moment istoric: Papa Francisc și Patriarhul Rusiei s-au întâlnit pentru prima dată de la Schismă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.