Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este presedintele care isi doneaza tot salariul

presedinte

Daca in Romania politicienii dezbat problema cresterii indemnizatiilor demnitarilor, in Argentina noul preşedinte, Mauricio Macri, va ceda salariul de şef al statului unei fundaţii din Buenos Aires care oferă mese persoanelor defavorizate, transmite AFP.

Cantina Los Piletones din cadrul Fundaţiei Margarita Barrientos, care hrăneşte 1.800 de persoane din cartierul sărac Villa Soldati, va primi în fiecare lună o plată corespunzătoare unui salariu brut de 100.000 de pesos, sau 61.000 de pesos net (4.165 de euro), potrivit jurnalului Clarin.

În perioada în care a fost primar al capitalei Buenos Aires, între 2007 şi 2005, Mauricio Macri a vărsat salariul tot acestei organizaţii neguvernamentale.

Margarita Barrientos, mamă a zece copii, a înfiinţat în 1996 această cantină care ofere mese gratuite. Au urmat o grădiniţă, un dispensar, un cămin pentru persoane de vârsta a treia şi o bibliotecă.

Mauricio Macri, un om politic de centru dreapta provenit dintr-o familie bogata, a intrat în funcţie la 10 decembrie ca preşedinte al Argentinei, urmându-i Cristinei Kirchner, la putere între 2007 şi 2015, şi a imprimat un viraj liberal după 12 ani de politici protecţioniste.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.