Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este Valeriu Steriu, steaua în devenire a UNPR

Indiscret.ro
steriu

Vicepreședintele UNPR Valeriu Steriu (50 de ani) a fost un personaj cvasi-necunoscut în peisajul politic românesc până în urmă cu jumătate de an. Inginer de profesie, doctor în agronomie, Steriu are două mandate de deputat la activ și a fost secretar de stat in Guvernul Năstase. Numele sau a inceput sa fie cunoscut in politica mare odata cu dorinta UNPR-ului de a-l numi ministru in ultimul Guvern Victor Ponta, in functia de ministru al Agriculturii. In acest moment Valeriu Steriu este seful de campanie al UNPR la alegerile locale si parlamentare din acest an. Presedintele demisionar al UNPR, Gabriel Oprea, il sustine pe Steriu pentru sefia partidului.

Valeriu Steriu și-a inceput cariera în anul 1990, ca inginer si în 1992 ajunge director la ferma familiala Sinca Veche din judetul Brasov. In 2001, Steriu este numit director al unui proiect al Bancii Mondiale (“Cercetare si consultanta in agricultura”) si in acelasi timp ajunge secretar de stat la Ministerul Agriculturii in Guvernul Adrian Nastase, functie pe care o ocupa pana in 2004. In 2005 intra in conducerea ROMALIMENTA (Federatia Patronala Romana din Industria Alimentara) in functia de vicepresedinte, ajunge presedinte A.P.R.I.L (Asociatia Nationala din Industria Laptelui) si vicepresedinte LaDORNA, toate trei functiile fiind ocupate pana in 2008 când ajunge deputat PSD de Olt. In 2010 trece la nou-infiintatul UNPR si in 2012 castiga un nou mandat de deputat, de aceasta data in judetul Calarasi, pe listele USL, din partea UNPR.

Steriu este licentiat in inginerie, sectia masini/unelte, la Institutul Politehnic-Facultatea TCM. În perioada  1990-2001 urmeaza cursuri la USAID (Curs al Departamentului Statelor Unite pentru Agricultura - Importul si exportul produselor agricole), in Moscova si Bucuresti (Banca Mondiala - Strategia rurala de dezvoltare intre 2001-2005 in Europa de Est si Asia / Evaluarea sistemului pentru cercetare si dezvoltare in agricultura) si in Olanda ( Cercetarea si extensia agricola in Uniunea Europena:Surse de finantare si grant-uri). În 2009 urmeaza un Curs Postuniversitar de perfectionare in domeniul securitatii si apararii nationale „Securitate si buna guvernare” la Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” - Colegiul National de Aparare

In 2007 obtine doctoratul in Agronomie la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti, cu lucrarea "Proiectarea unei strategii pentru agricultura romaneasca in vederea integrarii in Uniunea Europeana”. Din 2012 activeaza ca profesor asociat la Facultatea de Alimentație și Turism din Universitatea Transilvania din Brașov.

Valeriu Steriu s-a nascut la 24 septembrie 1965 in Bucuresti, este casatorit si are doi copii, Ilinca-Andreea si Mircea-Ioan.

Citeste cele mai recente declaratii de avere si de interese ale lui Valeriu Steriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.