Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este Victor Negrescu, viitorul ministru al Afacerilor Europene

victor negrescu

Cine este Victor Negrescu, nominalizat ministru delegat pentru Afaceri Europene, este fost jurnalist la Radio France International,  și europarlamentar din partea PSD. Acesta îi succede Anei Birchall la minister, fiind o surpriză de ultim moment în negocierile din interiorul PSD.

Victor Negrescu s-a născut la 17 august 1985, la Bucureşti. A studiat la Liceul „Victor Duruy” din Paris (2001-2004). Este licenţiat al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti (2008). Negrescu și-a început cariera profesională în calitate de jurnalist la Radio France Internationale România.

A fost și consilier de comunicare şi relaţii cu presa la Camera Deputaţilor din Parlamentul României (2007-2008), funcţie ocupată şi la Parlamentul European (2008-2009), consilier personal în cadrul Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie.

Negrescu coordonează activitatea PES Activists România în calitate de preşedinte (din 2007),  și vicepreşedinte al Organizaţiei PSD Alba.

Victor Negrescu a devenit europarlamentar din partea PSD pentru legislatura 2014-2019, în urma scrutinului din 25 mai 2014, după ce Ecaterina Andronescu (PSD) a renunţat la mandat, în favoarea politologului Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.