Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine își mai aduce aminte de Cătălin?

 

A luat calea străinătății ca alte peste 4 milioane de romani, 20% dintre cetățenii tarii. A reușit singur să-si croiască un drum, a dat piept cu greutățile vieții, e experimentat ceea ce mai toți românii din diaspora trăiesc: dorul de țară. Indiferent căt de greu i-ar fi fost, departe de locul unde s-a născut, nu a abdicat niciodată de la sentimentul de dragoste de România și de ai săi. A muncit disciplinat, a fost ascultător, educat, cinstit, dar uneori, soarta poate fi crudă.

Este și cazul lui Cătălin Iatan, român de-al nostru, aflat în Spania. Un tânăr de omenie. Cine l-a cunoscut și i-a cunoscut familia, știe ce înseamnă român și se mândrește cu acest lucru.

Acest tânăr, care, mânat de situația din țară, așa cum s-a întâmplat cu cei mai mulți dintre romanii nemulțumiți, si-a găsit răzvrătirea în emigrare. A ales Spania, pentru binele familiei și al fetiței sale.

Ca toți romanii de buna credința, a mizat pe șansa de a avea o noua viată și aproape reușise pe forțele proprii. Era încă un român de care comunitatea se mândrea.

Lui Cătălin, soarta i-a surâs până într-o zi. Pana într-o zi când după un accident de munca, a rămas paralizat, fără cunoștință. Se întâmpla în mai 2012. A fost rugat să urce pe o scară, la înălțime pentru a repara un aparat de aer condiționat, situat la o înălțime de peste șapte metri, unde a avut loc accidentul. Au urmat șapte luni de comă, iar de atunci și până astăzi, mama sa îi este alături, o mamă devotata, o româncă eroină care a abandonat totul pentru băiatul său.

Responsabilul accidentului a dorit să fugă de asumarea a ceea ce s-a petrecut, indiferent cât de critică a fost situația lui Cătălin.

Astăzi, cei care îl cunosc pe românul nostru bun, îl vizitează, iar cei care înțeleg durerea mamei, a familiei, ar dori oricând însănătoșirea lui Cătălin.

Mama sa înfruntă cu greu totul,  asigurând cu dificultate, de multe ori, tot ceea ce este nevoie pentru ca prietenul nostru Cătălin, să poată merge înainte, nutrind speranța că își va reveni parțial, măcar să vorbească câteva cuvinte. Ajutorul este puțin, din partea celor mai buni dintre români, a celor mai sufletiști. Este nevoie de un mare sprijin chiar din partea statului român pentru Cătălin și nu ar fi puțin lucru. Chiar și în asigurarea accesului la justiție. Nu trebuie să ne uitam românii, nu trebuie să neglijăm pe nici unul dintre noi, indiferent cât de departe s-ar afla și în necazuri.

Dincolo de privirea blândă de român bun, tânărul nostru prieten Cătălin împlinește astăzi 39 de ani, motiv pentru care îl aniversăm, îi uram sănătate și ne rugăm pentru ca viața să fie mai bună cu el.

 

Îți dorim sănătate prietene, mamei tale forța și răbdarea să te vadă progresând etapă cu etapă, departe, până acolo unde ne dorim cu toții să ajungi, să te faci bine, iar justiția să iți facă dreptate.

La mulți ani Cătălin!

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.