Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine l-a băgat pe Blaga în plasa procurorilor

Inquam Photos / Octav Ganea
blaga dna ploiesti Inquam Photos

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală față de senatorul Vasile Blaga, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare, pentru trafic de influență, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Copreședintele PNL Vasile Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 — 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum și de la Gheorghe Ștefan a sumei de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință.

În dosar, sunt urmăriți penal Gheorghe Ștefan, la data faptelor vicepreședinte al unui partid aflat la guvernare și primar al municipiului Piatra Neamț, pentru trafic de influență și folosirea influenței funcției de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, și Horațiu Bruno Berdilă, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru cumpărare de influență.

Horațiu Bruno Berdilă este în prezent advisor la firma Business Consulting Contractor, după ce timp de 6 ani, până în ianuarie 2015 a condus Romsys, unul dintre cei mai mari integratori IT locali, care în luna martie 2016 a intrat în insolvență. Omul de afaceri a mai fost arestat preventiv 30 de zile în acest an, într-un alt dosar în care procurorii au descoperit că ar fi prejudiciat statul cu 4 milioane de euro.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.