Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine ne sparge străzile și de ce?

apanova

Probabil că nimic nu e mai neplăcut după o zi epuizantă la lucru decât să constați că vei ajunge acasă mai târziu, mult mai târziu, nu știi cât de târziu, pentru că iar se lucrează pe strada care ieri era în stare bună.

Iar cel mai la îndemână ne este să dăm vina pe Apa Nova. Ei se ocupă de apă și de canalizare, conducte de apă și canal sunt peste tot, deci sigur vina este a lor. Sau poate nu?

Vezi și: Un nou CUTREMUR politic se anunță în Europa. Măsură fără precedent

Ca de multe alte ori, prima explicație nu este cea mai bună, în special atunci când ne lipsesc informațiile. Subteranul Bucureștiului este un labirint de țevi, canale, cabluri, tuneluri. Fiecare având un proprietar și, de multe ori, un operator care se ocupă, temporar, de exploatarea și întreținerea sa.

Devine astfel foarte greu să știi dacă asfaltul se sparge pentru că s-a înfundat canalul (vedeți aici de ce), pentru că s-a spart țeava de apă caldă sau pentru că s-a rupt cablul de curent ori telefon. Asta ca să nu vorbim de cazurile cu adevărat foarte grave cum ar fi surparea din zona Eroilor cauzată de „cârtițele” ce săpau la noul tunel de metrou.

E însă cumva normal ca cele mai multe avarii să apară la rețelele de apă și canal. Asta pentru că Bucureștiul are cam  2500km de conducte de apă și peste 2300 km rețele de canalizare nu foarte tinere. Deci problemele sunt mai mult o chestiune de când, nu de dacă. Și dacă tot știm sigur că vom mai avea de îndurat, măcar să știm exact pe cine să dăm vina. E parcă mai răcoritor.

Vezi și: România urmează exemplul Germaniei. Avertismentul lui Raed Arafat

content-image

FOTO: Apa Nova București a fost prima care a intervenit la surparea apărută în carosabil pe Bulevardul Gheorghe Duca, dar s-a constat că aceasta este o problemă care ține de RADET.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.