Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine propune prim-ministrul în Republica Moldova?

strelet

streletLa finalul primei runde de negocieri pentru formarea unei coaliții majoritare în Parlament, între partidele pro-europene, nu s-a decis cine are dreptul să desemneze prim-ministrul.

Pe de-o parte, PLDM, prin vocea președintelui interimar Vasile Streleț, argumentează că ei sunt cei care ar trebui să propună premierul deoarece în alegerile din 30 noiembrie 2014 ei au luat cele mai multe voturi.

„PLDM are dreptul să desemneze un premier apolitic, pentru că în alegerile din 30 noiembrie 2014 această formațiune politică a acumulat cele mai multe voturi. Cei de la Partidul Democrat insistă că au 35 de mandate şi că ei sunt cei care au dreptul la prima opţiune. Noi am informat colegii că urmează să convocăm Consiliul Naţional Politic şi vom veni cu o decizie definitivă privind acţiunile noastre de mai departe”, a declarat Streleț.

Pe de cealaltă parte, Marian Lupu, liderul Partidului Democrat este de părere că partidul său ar trebui să propună prim-ministrul, deoarece împreună cu Platforma Social-Democrată au 35 de parlamentari.

„PLDM insistă că ei sunt cei care trebuie să desemneze premierul. Iar acest lucru are loc în condițiile în care noi, cei din PD, avem 20 de mandate. Mai mult, eu vorbesc şi în numele Platformei Social-Democrate. Împreună avem 35 de mandate. Din punct de vedere logic, noi avem dreptul la prima opţiune. Colegii de la PLDM trebuie să decidă până la finele săptămânii ce vor face mai departe. Să ne ofere un răspuns concret. Participă sau nu la formarea unei majorităţi parlamentare. Mingea e în terenul lor şi trebuie să ia mai rapid o decizie. Vom aştepta această decizie a celor din PLDM, după care vom discuta cu ceilalţi parteneri de discuţii”, a punctat Lupu, citat de jurnalistul Nichituș Victor pe blogul personal.

Sursă foto: cursdeguvernare.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.