Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine sunt 'băieţii deştepţi' de la CEO: Dezvăluiri uluitoare despre 'sifonarea' banilor

Dezvăluiri uluitoare despre banii "sifonaţi" de la Complexul Energetic Oltenia. Situația financiară a CEO este dezastruoasă. Are pierderi de peste 693 de milioane de lei și cu datorii colosale, iar finanțarea echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu este ilegală pentru că o societate care înregistrează pierderi nu poate face sponsorizări.

Citeşte şi: Lovitură dură pentru cel mai bogat român: Procurorii vor să-l 'îngroape'

Dar asta nu e tot. Luna aceasta, Laurențiu Ciurel a fost schimbat de la conducerea CEO. În 2010-2011, același Laurențiu Ciurel a fost director al firmei Katal Construct, din acționariatul căreia făcea parte și fiul său, Cătălin Ciurel, Dumitru Ștefuți, Theodor Niculescu și încă o persoană. Interesant este faptul că două SRL-uri la care sunt asociați partenerii de afaceri ai fiului lui Laurențiu Ciurel au câștigat, în ultimii ani, contracte frumușele de la CEO. Dumitru Ștefuți este asociat în Stefi Company și, alături de Theodor Niculescu, în Adumit Company.

Citeşte şi: Mega-operaţiune a procurorilor: 20 de reţineri într-un dosar

Complexul Energetic a atribuit, în perioada 2012-2015, primei firme contracte în valoare de aproximativ cinci milioane de lei ce vizau, printre altele, lucrări de construcții, de amenajare, de ecologizare și transport de cărbune. Cel de-al doilea SRL a câștigat, în perioada 2012-2015, contracte în valoare de aproximativ 4,5 milioane de lei pentru reparații și lucrări de construcții. Presa locală scria, anul acesta, că DNA Craiova a cerut de la CEO documente privind contractele încheiate cu trei societăți comerciale, printre care și Adumit Company. Contracte pentru SRL-urile familiei unui fost subprefect În ultimii ani, CEO a atribuit numeroase contracte bănoase firmei Trefo SRL pentru aprovizionarea cu piese de schimb și pentru reparații. În acest sens, valoarea totală a contractelor încheiate în perioada 2013-2015 se ridică la aproximativ nouă milioane de lei. Firma este deținută de Elisabeta Vîlceanu, care, potrivit presei locale, este soția lui Eugen Vîlceanu, fost subprefect de Gorj. O altă firmă care a câștigat contracte de la CEO este Rominex Mining Engineering, la care este asociat, potrivit datelor Registrului Comerțului, Dan Vîlceanu, respectiv fiul fostului subprefect de Gorj și consilier județean ales din partea PDL, acum copreședinte al PNL Gorj. SRL-ul în cauză a câștigat, potrivit declarației de interese a lui Vîlceanu, contracte în valoare de aproximativ 207.000 de lei în 2013.

Vezi şi: Percheziţii la şcoli de şoferi şi o instituţie publică. Zeci de persoane vizate

Anul acesta, CEO i-a atribuit unul de aproximativ 283.000 de lei. Afaceri cu o „firmă de apartament” Sara Industries, din București, a câștigat, anul acesta, un contract în valoare de 2,2 milioane de lei pentru furnizarea unui ansamblu de electropompe. Potrivit bilanțurilor fiscale depuse la Ministerul Finanțelor Publice, SRL-ul care se ocupă de “comerțul cu ridicata nespecializat” a avut, în 2014, un angajat, iar în 2013 - trei. Sara Industries a mai câștigat, în 2013, de la CEO un contract de aproximativ două milioane de lei, spun cei de la ziarulring.

Citeşte şi: DNA a dat lovitura dimineții. A prins un Bucățică

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.