Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine sunt noii șefi ai TVR și Radio

Inquam Photos / Octav Ganea
Răzvan Ioan Dincă - Dan Turturică

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului i-a ales, luni, pe directorii generali ai televiziunii și radioului publice.

Președinte al C.A. al SRTv a fost ales Dan Turturică (propus de Guvern), cu 249 de voturi 'pentru'.

Președinte al C.A al SRR a fost ales Răzvan-Ioan Dincă (propus de PSD), cu 250 de voturi 'pentru'.

Dan Turturică a debutat ca reporter în 1990, la săptămânalul „Expres”, condus de Cornel Nistorescu. A condus săptămânalul „Prezent” (2005-2006) și cotidianul "Evenimentul zilei" (2000-2005). Între 2006 și 2015 a fost redactorul șef al cotidianului „România liberă”, iar în 2015 - 2019 a fost redactor-sef al siteului digi24.ro. Dan Cristian Turturică a desfășurat activități și în domeniul televiziunii, el fiind unul dintre producătorii și prezentatorul emisiunii "Reporter Incognito", difuzată între 2002 și 2004 de postul "Prima TV". De asemenea, a moderat talk-show-urile "Prim Plan" (TVR) și "Arena Media" (Realitatea TV).

Răzvan-Ioan Dincă este absolvent (în 2001) al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București, secția regie de teatru. Primele succese profesionale sunt legate de Teatrul „George Ciprian” din Buzău, unde a fost mai întâi consultant artistic un an de zile (2001-2002), mai apoi director general preț de patru ani. Tot în această perioadă a fost Producător General și Director al primelor trei ediții ale Festivalului Internațional de Teatru „Gala Noilor Generații – Capul de...Regizor”. Consacrarea sa ca manager și ca director se produce odată cu câștigarea concursului pentru postul de director al Teatrului de Operetă „Ion Dacian” din București. Aici, în 2008, este Director cofondator și Manager de proiect al Festivalului Internațional de Artele Spectacolului Muzical „Viața e frumoasă!”, organizat anual în luna noiembrie de către Teatrul de Operetă.  În decembrie 2012, devine Directorul General al Operei Naționale București.

Lista cu toți noii membri ai Consiliilor de Administraţie ale Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi Societăţii Române de Televiziune (SRTV) poate fi consultată aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.