Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine vine la putere prin trădare sfârșește prin a fi trădat

revista presei

Hotnews:

Votarea lui Mihai Razvan Ungureanu la Serviciul de Informatii Externe accelereaza sfarsitul lui Victor Ponta si ofera o lectie dura politicienilor grabiti: cine vine la putere prin tradare sfarseste prin a fi tradat. Ponta s-a bucurat, in urma cu trei ani, cand l-a dat jos pe MRU de la guvern, de votul unor pedelisti. Intamplarea face ca, astazi, tocmai MRU sa fie cel care-i bate ultimele cuie in cosciugul politic bazandu-se tot pe niste tradatori: UNPR-ul lui Gabriel Oprea. Un adevarat fanatic al loialitatii, Oprea n-a ezitat sa-si lase balta partenerul de guvernare, PSD, cand a devenit clar ca zilele premierului sunt numarate... Reusind sa-si treaca propunerea prin Parlament, Iohannis a repurtat prima mare victorie dupa instalarea sa la Cotroceni. Abia acum si-a consolidat pe deplin autoritatea, reusind intr-un timp relativ scurt sa-si impuna oameni la varful serviciilor secrete. Partidele stiu exact unde se afla azi sediul puterii. Pe de alta parte, autoritatea lui Victor Ponta in propriul partid s-a prabusit. A ajuns Marian Oprisan sa-l ia peste picior, Liviu Dragnea sa tipe in gura mare dupa el sa revina in tara si tot partidul sa-si caute alt conducator.  Pentru Ponta, personal, numirea lui MRU la SIE mai vine cu o veste destul de proasta. Trecutul sau, cu toate umbrele lui, este azi in mana fostului sau adversar politic. Nesperata sansa la revansa pentru fostul premier, o lectie dura despre tradare si uzurparea puterii pentru actualul. Cel mai rusinos final de mandat din istoria recenta a Romaniei. Va ramane de pomina aceasta fuga simbolica a premierului Ponta in afara Romaniei, tupilat in seraiul satrapului Erdogan.

Evenimentul Zilei:

Primarul de la Braşov, George Scripcaru, a căzut şi el în plasa procurorilor DNA. Ştirea cu momentul în care edilul a intrat în malaxorul judiciar a stârnit un comentariu care mi-a atras atenţia: „Ce dacă a furat? A făcut treabă bună în oraş. Are votul meu, în continuare!”. Am avut, la alegerile locale din 2012, primari care au candidat şi au câştigat deşi erau în spatele gratiilor, acuzaţi de fraude sau acte de corupţie. Celor care i-au ales nu le-a păsat prea mult că ţin pe funcţii publice persoane asupra cărora planau acuze atât de dure. Avem politicieni de prim rang care au mari problem cu legea şi cu toate acestea stau mult prea bine la capitolul “încredere”, în sondajele de opinie... Dacă au fost votaţi din puşcărie primari care nici măcar nu au făcut vreo performanţă pentru comunităţile lor, trebuie să ne mire că un edil care şi-a făcut bine treaba ar putea beneficia de încrederea electoratului său, chiar dacă e implicat în acte de corupţie? Acest mod de gândire este o normalitate anormală în România contemporană. Publicul pare că urăşte hoţia, dar are o toleranţă ciudată pentru hoţii din politică şi aceasta este principala problemă a României. Fiecare caz nou cu politicieni puşi sub acuzare de procurorii DNA sau condamnaţi de instanţe stârneşte invariabil acelaşi tip de discuţii.

Digi24:

Băncile din România sunt solide şi nu vor fi afectate de o eventuală agravare a situaţiei din Grecia, spune consultantul de strategie al BNR, Adrian Vasilescu. Banca Naţională este pregătită cu măsuri ce pot fi aplicate şi în cazul concretizării celor mai pesimiste scenarii, mai declară oficialul BNR.„Încă de acum șapte ani, de la primele semne de criză, BNR a făcut o analiză amănunțită ca să vedem ce se întâmplă cu țara în această situație. Am analizat băncile temeinic și profund. Concluzia pe care BNR o tot amintește e că băncile sunt solide, au lichiditate suficientă, au solvabilitate și, în aceste condiții, un risc major pentru toate băncile din România, inclusiv pentru cele cu capital grecesc, ar putea fi numai extern. Dacă Grecia ar intra în impas, s-ar produce un asemenea risc major. Or, România este pregătită pentru a face față unui asemenea risc, în aşa fel încât șocul să fie slab și de intensitate mică și de durată scurtă. BNR are un sistem de proceduri care se pot aplica în orice măsură”, a spus Adrian Vasilescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.