Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine vrea sa mareasca salariile parlamentarilor

fenechiu daniel ppdd

Deputatul Daniel Fenechiu, cel care a dezvaluit ca in Parlament exista intentia de a fi marite salariile parlamentarilor la 9000 de lei lunar, vine cu precizari suplimentare pe aceasta tema. El sustine ca intentia acestei majorari apartine PSD-ului si ea a fost exprimata inca de la inceputul anului.

"Intenţiile au venit din partea partidului de guvernământ şi erau discuţiile de la începutul anului, când au început să discute de reforma salarizării în zona bugetară şi evident că şi demnitarii sunt consideraţi bugetari. S-a lucrat la această lege, a fost pusă în dezbatere publică, toate bune şi frumoase. Nu s-a mai auzit nimic din martie-aprilie încolo, probabil şi pe fondul problemelor lui Ponta şi pe fondul altor probleme. Şi a apărut această ordonanţă care a repus pe tapet faptul că demnitarii sunt o categorie mult mai largă, înseamnă şi vicepreşedinţii Camerei Deputaţilor, înseamnă şi membrii Birourilor Permanente, înseamnă şi secretarii de stat şi parlamentarii simpli. Pe fondul acestor discuţii, am înţeles că urma ca începând cu 1 septembrie să crească şi lefurile parlamentarilor la 9.000 de lei", a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul Daniel Fenechiu.

Deputatul si presedintele PNL este convins ca aceasta majorare se va realiza, chiar daca nu neaparat de la 1 septembrie cum s-a dorit initial.

"E posibil ca urmare şi a declaraţiei mele şi a altor lucruri să existe o temporizare, dar eu vă asigur că lefurile parlamentarilor vor creşte", a susţinut acesta.

Potrivit lui Daniel Fenechiu, primele discuţii asupra salarizării demnitarilor prevedeau salarii de 20.000 de lei pentru preşedinţii celor două Camere, precum şi pentru premier şi şeful Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, 15.000 de lei pentru miniştri şi 14.000 de lei pentru senatori şi deputaţi.

O variantă luată în calcul este iniţierea unui proiect de lege prin care salariile senatorilor şi deputaţilor să fie majorate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.