Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine sunt deputații care au migrat în ultimii patru ani

Parlamentul este un câmp de bătălie între principalele forțe politice și nu de puține ori au avut loc dezertări, trădări dar și reveniri spectaculoase. În cele ce urmează îi vom vedea pe deputații care au schimbat trei partide și/sau grupuri parlamentare în ultimii patru ani.

Din totalul de 357 de deputați existenți în momentul de față în Parlament, nu mai puțin de 20 de dintre aceștia au schimbat de trei ori partidul/grupul parlamentar, după cum urmează:

Deputatul Marin Anton a fost membru PNL până în martie 2014. Ulterior, acesta a activat ca independent timp de un an, pentru ca în martie 2015 să treacă la UNPR. La progresiști a rămas aproximativ un an de zile, pentru ca în aprilie 2016 să se înscrie, din nou, în PNL.

Marian Avram a rămas membru PSD până în iunie 2015, când a devenit independent. Din această postură a activat în grupul parlamentar al PNL până în decembrie 2015. Două luni mai târziu, acesta se reînscrie în PSD.

Valentin Blănariu a intrat în Parlament din partea PPDD și a rămas membru până în decembrie 2014, când devine independent. În iunie 2015 trece la UNPR, pentru ca un an mai târziu să se „transfere” la PSD.

Tudor Ciuhodaru a fost ales deputat din partea PPDD. În aprilie 2015 a trecut la UNPR, unde a stat până în martie 2016. Odată cu venirea primăverii a schimbat din nou partidul, trecând de această dată la PSD.

Liviu Codîrlă, ales în funcție din partea PPDD, a rămas în partidul înființat de Dan Diaconescu până în decembrie 2013, când a ales să treacă la UNPR. În martie 2016 i-a părăsit pe progresiști pentru a se înscrie în PSD.

Ion Cupă a ajuns deputat din partea PDL. Acesta a schimbat tabăra nu după multă vreme, înscriindu-se în PNL în aprilie 2013. În iulie 2014 își dă demisia și din acest partid, rămânând independent, în Parlament însă activând în grupul ALDE, unde a ajuns chiar vicelider în luna februarie 2015.

Adrian Nicolae Diaconu a fost ales deputat din partea PPDD, unde a rămas până în mai 2014. În acea lună a trecut la UNPR, de unde a plecat în mai 2016 pentru a se înscrie în PSD.

Paul Dumbrăvanu a ajuns în funcție din partea PNL. Acesta devine independent timp de un an, părăsindu-i pe liberali în septembrie 2014. Din anul petrecut ca independent, acesta a activat în grupul PLR(ALDE) timp de șase luni. În iunie 2015 alege să se întoarcă înapoi în PNL.

Constantin Gălan a fost membru PNL până în septembrie 2014. Din acel moment a rămas independent până în martie 2016, activând totuși în grupul parlamentar al ALDE. Din martie 2016 se întoarce în PNL.

Florin Gheorghe a ajuns deputat din partea PDL, de unde a ales să plece în februarie 2014. A rămas independent până în luna septembrie a aceluiași an, când se înscrie în UNPR. În aprilie 2016 a ales să completeze adeziunea social-democraților.

Virgil Guran a fost membru PNL până în septembrie 2014, când și-a dat demisia, rămânând independent timp de un an. O mare parte din această perioadă (septembrie 2014-februarie 2015) a activat în grupul parlamentar al PLR. În luna septembrie a aceluiași an alege să se reînscrie în PNL.

Titi Holban a fost ales deputat din partea PNL, partid în care a rămas până în martie 2014. În aceeași lună trece la UNPR, pentru ca în iunie 2016 să se înscrie în PSD.

Nicolae Alexandri a fost ales deputat tot din partea PNL, partid în care a activat până în luna iulie a anului 2014. De atunci nu s-a mai înscris în alt partid, dar a făcut parte în perioada septembrie 2014 – februarie 2015 din grupul parlamentar al ALDE, iar începând cu luna februarie a anului trecut s-a întors la originile mandatului său, înscriindu-se în grupul parlamentar al PNL.

Radu Mihai Popa a ajuns deputat din partea PPDD, fiind și liderul de grup parlamentar al acestui partid. Din luna mai 2013 a devenit independent, pentru ca în prima lună a toamnei să se înscrie în PSD. Din tabăra social-democraților iese în luna februarie 2015. Nu se mai înscrie în alt partid, dar din iunie 2015 până în decembrie a activat din nou în grupul parlamentar PPDD.

Romeo Rădulescu a intrat în Parlament din partea PDL, unde a rămas până în septembrie 2014. Nu se mai înscrie în alt partid până în februarie 2016, dar activează în perioada septembrie 2014 – martie 2015 în grupul parlamentar al ALDE. În luna februarie 2016 s-a înscrie în PSD.

Rotaru Răzvan a fost ales deputat din partea PPDD, în iunie 2013 făcând trecerea la PC. Activează un singur an la conservatori, din iunie 2014 și până în prezent rămânând independent. Totuși, între aprilie 2015 și decembrie 2015 a reactivat în grupul parlamentar al PPDD.

Florin Mihail Secară a fost ales deputat din partea PDL, partid pe care l-a părăsit în luna februarie a anului 2014. A rămas independent până în luna august a aceluiași an, când s-a înscris în UNPR. În martie 2015 îi părăsește și pe progresiști, pentru a se înscrie în PNL.

Ion Șcheau a intrat în Parlament din partea PPDD, partid pe care a ales să-l părăsească în luna mai 2013. Rămâne independent până în luna octombrie a aceluiași an, când s-a înscris în PSD. În luna septembrie a anului 2014 a schimbat din nou partidul, de această dată alegând să treacă la PDL.

Răzvan Ionuț Tănase a devenit deputat din partea PPDD, părăsind partidul în iunie 2013. A rămas independent până în luna octombrie, când s-a înscris în UNPR. Rămâne în tabăra progresiștilor până în noiembrie 2014, când devine independent, la fel ca și în momentu. de față. Totuși, în perioada august 2015- decembrie 2015, a reactivat în grupul parlamentar al PPDD.

Deputatul Sorin Teju a fost ales din partea PNL, partid în care a rămas până în iulie 2014, când a devenit independent. A rămas astfel până în luna martie a anului 2016, activând totuși în grupul parlamentar al ALDE. În prima lună de primăvară a acestui an, Sorin Teju a ales să se reînscrie în PNL.

* După alegerile parlamentare din anul 2012, Camera Deputaților a fost formată din 412 deputați. În momentul de față există 357 de deputați și aceștia au fost analizați în materialul de mai sus.

**Am considerat și numărat o schimbare de partid chiar și acțiunea de a demisiona și ulterior reveni în aceeași entitate politică.

***Acest material a fost realizat cu ajutorul informațiilor publicate pe site-ul oficial al Camerei Deputaților.

Sâmbătă, 30 iulie, vom vedea câți deputați au schimbat partidul/grupul parlamentar cel puțin o dată în ultimii patru ani și, de asemenea, cine este campionul la numărul de mutări realizate în actualul mandat parlamentar și de câte ori a reușit acesta să se „transfere”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.