Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Cinemateca românească' la Budapesta se deschide cu filmul 'Mănuși roșii'

film

''Cinemateca românească'', un nou program permanent iniţiat de Institutul Cultural Român din Budapesta, care prezintă importante filme româneşti din toate timpurile, va fi inaugurată joi cu o proiecţie dedicată regretatului regizor Radu Gabrea, decedat în urmă cu puţin timp, în 9 februarie 2017, informează Agerpres

Filmul ales pentru acest eveniment este ''Mănuşi roşii" (2010), o adaptare a best-seller-ului cu acelaşi nume al scriitorului Eginald Schlattner, preot evanghelic născut în 1933 la Arad, într-o familie de saşi. Filmul prezintă ancheta la care a fost supus tânărul student sas Felix Goldschmidt, victimă a campaniei masive de arestări dezlănţuită de ''Securitate" în anii ce au urmat revoluţiei din 1956, din Ungaria.

Iohannis SUPRAVEGHEAZĂ bilanțul DNA

Anunţul SURPRIZĂ făcut de Banca Transilvania. Investitorii sunt uluiți


Actorul principal al filmului, Alexandru Mihăescu,a câştigat pentru acest rol titlul de Cel mai bun actor la Saturno International Film Festival din Italia în anul 2010. 

Înaintea proiectării filmului, publicul va avea ocazia să cunoască traiectoria profesională şi elemente biografice ale regretatului regizor Radu Gabrea. 

Filmul se va proiecta cu subtitrare în limba maghiară şi intrarea este liberă. 

În contextul interesului crescând pentru filmul românesc, ICR Budapesta oferă prilej cinefililor şi tuturor celor care se interesează de cultura românească să urmărească, pe parcursul anului, o selecţie de filme artistice şi documentare care reflectă evoluţia filmului românesc de la constrângerile regimului comunist până la originalitatea şi succesul regizorilor afirmaţi după anii 1990. Totodată, unele evenimente ale ''Cinematecii româneşti" vor marca aniversări sau comemorări ale unor artişti recunoscuţi din lumea cinematografiei, informează ICR Budapesta într-un comunicat de presă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.