Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinism sau prostie? Cine si ce sarbatoreste la Senat?

150
Oficial se vor sarbatori cei 150 de ani trecuti de la infiintarea institutiei Senatului Romaniei. Altii... Neoficial sarbatoresc un alt numar de ani (e drept ca mai putini) de la desfiintarea institutiei Senatului Romaniei. Intrebarea care se pune - Cine a ales data de 17.06 pentru sarbatorire? 17.06.1877 - se infiinteaza Senatul Romaniei 17.06.1946 - se desfiinteaza Senatul Romaniei primavara lui 1990 - se reinfiinteaza Senatul Romaniei Pentru a se elimina orice confuzie si interpretare se putea alege orice alta data in acest an. Surse din cadrul Biroul Permanent al Senatului au declarat pentru stiripesurse.ro ca au fost destui cei care au cerut schimarea datei sedintei solemne pentru a evita tocmai acest gen de interpretari rautacioase, dar " s-a refuzat ideea pe motiv ca trebuie musai sa fie data de 17. Ori in cazul asta de ce nu l-ai invitat si pe Basescu sa sarbatoreasca desfiintarea si toata lumea era multumita?" Presedintele Senatului actual a decis insa pe model Petru Groza si presedintele Romaniei actual a fost scos de pe lista de invitati: eeer Manifestarile vor incepe la ora 10.00 La eveniment au fost invitaţi cei doi foşti preşedinţi ai României, Emil Constantinescu şi Ion Iliescu, premierul Victor Ponta, foştii preşedinţi ai Senatului, membri ai Guvernului, principesa Margareta, reprezentanţi ai Curţii Constituţionale, preşedintele Academiei Române, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe.

Premierul Victor Ponta a anunţat luni că va participa la această şedinţă solemnă.

'Da (va participa la şedinţa solemnă a plenului Senatului - n.r.). (...) Guvernul se supune Parlamentului, şi nu invers, dar eu am fost invitat şi voi veni mâine', a declarat Ponta.

Atât premierul, cât şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, principesa Margareta, precum şi liderii grupurilor parlamentare vor susţine discursuri consacrate activităţii Camerei superioare a Parlamentului.

De la eveniment va lipsi însă preşedintele Traian Băsescu, care nu a fost invitat, prin decizia preşedintelui Senatului, Tăriceanu motivându-şi gestul prin faptul că doreşte să evite 'o situaţie penibilă'.

Potrivit programului, şedinţa solemnă ar urma să se încheie la ora 13,30 Presedintii Senatului Romaniei dupa 1990: Screen Shot 2014-06-17 at 7.04.41 AM

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.