Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIO pune condiții Rusiei pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro: Ce trebuie să facă sportivii ruși

cercuri olimpice

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a indicat ce criterii trebuie să respecte sportivii ruși pentru a participa la Jocurile de la Rio, în primul rând controale antidoping efectuate în afara Rusiei și absența oricărei sancțiuni pentru dopaj, relatează cotidianul francez L'Equipe.După decizia Federației Internaționale de Atletism (IAAF) de a interzice participarea tuturor sportivilor ruși, în urma dezvăluirii unui dopaj de stat, CIO a refuzat excluderea globală a delegației ruse pentru JO de la Rio (5-21 august).

CIO a lăsat la responsabilitatea federațiilor internaționale ale sporturilor reprezentate la Rio să-i înscrie pe sportivii ruși "curați", adică aceia care au respectat un anumit număr de criterii.

Citește și: Scene INCREDIBILE petrecute la bordul unui avion: Ce i-au făcut niște microbiști unei stewardese / VIDEO

CIO a stabilit că sistemul antidoping din Rusia nu este demn de încredere. Pentru a participa la JO, sportivii ruși trebuie să fi fost supuși unor controale "adecvate și fiabile efectuate la nivel internațional". Potrivit CIO, "lipsa unui control antidoping pozitiv la nivel național nu poate fi socotită suficientă".

CIO instituie o dublă pedeapsă, interzicând participarea la JO a sportivilor sancționați pentru dopaj, chiar dacă sancțiunea a fost efectuată. Această decizie interzice participarea la Jocuri a atletei Iulia Stepanova.

Aflată la originea dezvăluirilor privind sistemul de dopaj generalizat din Rusia, Stepanova a cerut pe 5 iulie, printr-o scrisoare, Comitetului Internațional Olimpic să-i acorde dreptul să concureze sub drapel neutru la Jocurile de la Rio.

Citește și: Ea e femeia cu cei mai mari sâni naturali din lume: Fiecare cântărește aproape 30 de kg / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.