Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a făcut-o de oaie: Ciobanii reiau protestele în toată ţara

protest ciobani

Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine si Caprine, afiliat la Agrostar, pregateste reluarea protestelor, intrucat Protocolul incheiat in urma protestului din Capitala, din luna decembrie 2015, nu a fost respectat. Astfel, in perioada urmatoare, vor fi organizate proteste la nivel local, urmate de blocarea drumurilor nationale, anunţă sindicatul, într-un comunicat remis stiripesurse.ro.

„Reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si cei ai Ministerului Mediului au convenit modificarea Legii vanatorii 407/2006, fara a consulta si crescatorii de ovine. Mentionam ca singura modificare agreata de Ministerul Agriculturii si Ministerul Mediului se refera la art. 23. lit. C referitor la interzicerea pasunatului in perioada 6 decembrie-24 aprilie si lit. K, unde sunt de acord cu un numar de 6 caini la munte, 4 in zona de deal si 3 in zona de campie. Nu putem fi de acord cu aceasta modificare si consideram ca trebuie sa i se lase crescatorului de oi posibilitatea de a stabili de cati caini are nevoie. Reprezentantii Ministerului Agriculturii si cei ai Ministerului Mediului au calcat in picioare protocolul incheiat in urma protestului din 15 decembrie 2015, convenind modificari la Legea 407 in dispretul crescatorilor de ovine, netinandu-se cont de dreptul la proprietate si lasandu-ne la discretia unor asa-zisi vanatori”, declara presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine, Marcel Andrei.

Vezi şi: Mituri demontate. De ce au semnat si votat liberalii legea alegerii primarilor intr-un singur tur

Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine si Caprine a solicitat si o intalnire cu premierul Dacian Ciolos, deoarece modificarile promise nu au fost operate. „In functie de rezultatul demersurilor, vom stabili si calendarul protestelor. Cerem, de asemenea, demiterea directorului Directiei Zootehnie din cadrul Ministerul Agriculturii, Gheorghe Neata, pe care il consideram responsabil de aprobarea unor modificari, fara consultarea crescatorilor de ovine, cu atat mai mult cu cat nu este prima data cand acesta actioneaza impotriva crescatorilor de animale din tara. Interesele acestuia au coincis doar cu cele ale apropiatilor, in detrimentul crescatorilor de animale”, declara presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine.

Federatia AGROSTAR, cea mai mare federatie sindicala din domeniul agricol, are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariati din agricultura si servicii conexe, din sectorul privat, cat si din cel bugetar. Federatia AGROSTAR este una dintre putinele organizatii afiliate pe plan international, fiind afiliata UITA si EFFAT la nivel european.

Vezi şi: Atenţie la hainele cumpărate online! Percheziţii la administratorii unui site

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.