Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciocniri între poliţia israeliană şi colonişti în Cisiordania

westbank ciseiordania

Între colonişti şi poliţia israeliană la Beit-El, în Cisiordania ocupată, au avut loc ciocniri marţi dimineaţă în momentul în care poliţiştii au preluat controlul asupra locuinţelor ilegale care urmează să fie demolate în următoarele zile, potrivit presei locale, relatează AFP.

Curtea Supremă Israeliană a ordonat luna trecută distrugerea a două clădiri în construcţie în colonia Beit-El în nordul Ramallah, o demolare stabilită pentru 30 iulie.

'O unitate de gărzi de frontieră a preluat marţi controlul caselor cu scopul de a fi distruse conform ordinului dat de Curtea Supremă de Justiţie, pentru a se preveni violenţele în timpul operaţiunii', se arată într-un comunicat al armatei israeliene.

Cincizeci de tineri protestatari care s-au baricadat în case au fost evacuaţi de către forţele de securitate, a anunţat primăria din Beit-El.

Plângerea la Curtea Supremă a fost depusă de un palestinian şi de ONG-uri israeliene care au contestat exproprierea acestui teren de către armată şi construcţia de locuinţe pe acest loc. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.