Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIOCNIRI VIOLENTE la Paris: Un protest anti-poliție s-a transformat în HAOS - VIDEO

http://www.independent.co.uk
proteste bătăi Paris

Peste 6.000 de persoane, potrivit poliţiei franceze, au manifestat duminică la Paris pentru a protesta faţă de uciderea de către un poliţist a unui chinez, miting punctat de ciocniri cu forţele de ordine, transmite AFP.

În mijlocul banderolelor "Adevăr, justiţie, demnitate" şi afişelor "Iubesc Franţa" sau "Pentru pace, justiţie! Împotriva violenţei", manifestanţii, cu trandafiri albi în mână, s-au întâlnit la orele după-amiezii în Piaţa Republicii pentru "un miting de comemorare" la apelul mai multor asociaţii ale comunităţii chineze.

Ei au păstrat un minut de tăcere lângă statuia din centrul pieţei, în jurul căreia a fost întinsă o banderolă cu sloganul "Poliţie criminală, vrem dreptate" şi fotografia lui Liu Shaoyao, un tată de familie în vârstă de 56 de ani ucis de un poliţist, la 26 martie, la domiciliul său din arondismentul XIX.

La fel ca la precedentele proteste organizate în ultima săptămână, manifestaţia a fost marcată de incidente.

Citește și: Deutsche Welle analiză la sânge pentru Klaus Iohannis și SRI

Protestatarii, tineri şi mai puţin tineri, din rândul comunităţii asiatice sau nu, au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle, fructe şi ouă, în direcţia forţelor de ordine, a constatat un fotoreporter al agenţiei France Presse.

Poliţiştii au replicat mai ales cu gaze lacrimogene în cursul acestor violenţe ce au durat peste o oră, potrivit aceleiaşi surse.

Înainte de izbucnirea incidentelor, Sacha Lin Jung, din partea asociaţiei Chinez rezident în Franţa - care a fost unul dintre organizatori -, a explicat: "Vrem să facem presiuni şi să susţinem familia pentru a stabili adevărul şi a lupta împotriva violenţelor poliţiei".

În mulţime, Chen Hui, 21 de ani, a afirmat că a venit "pentru a nu fi următorul ucis de un poliţist", deoarece are sentimentul că membrii comunităţii asiatice sunt "ţinta" violenţelor.

Potrivit poliţiei, Liu Shaoyao a fost împuşcat de un poliţist pentru că agresa un alt agent cu o foarfecă, versiune dezminţită în bloc de familia acestuia.

Beijingul a cerut public să se facă lumină asupra circumstanţelor acestui deces. Prefectul poliţiei din Paris a subliniat sâmbătă, cu prilejul unei întâlniri cu ambasadorul Chinei, "prioritatea" acordată securităţii comunităţii asiatice, anunță Agerpres.

O ancheta a fost deschisă de Inspecţia generală a poliţiei naţionale, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.