Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș ANUNȚĂ obiectivul Guvernului României privind situația cetățenilor moldoveni

puterea.ro
dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, că obiectivul Guvernului României este îmbunătăţirea situaţiei cetăţenilor moldoveni, acesta fiind motivul pentru care Executivul de la Bucureşti susţine 'nemijlocit' reformele pe care Republica Moldova a decis să le facă.

Guvernul, ATACAT DUR: Nici PSD nu a făcut așa ceva


"România tratează ca o relaţia specială relaţia cu Republica Moldova, dar dincolo de partea asta (...) sentimentală, vrem să avem o abordare foarte pragmatică în relaţia cu Republica Moldova. Obiectivul nostru, al Guvernului României, este o îmbunătăţire a situaţiei cetăţenilor din Republica Moldova şi de asta am susţinut şi susţinem nemijlocit reformele pe care Republica Moldova a decis să le facă. Acele măsuri pe care le-am convenit împreună şi pe care le-am legat de această primă tranşă a acordului de împrumut rezultă din nevoia aceasta de reforme pe care şi cetăţenii Republicii Moldova le-au solicitat", a spus premierul Cioloş, la începutul unei întrevederi în plenul delegaţiilor României şi Republicii Moldova, desfăşurată la Reşedinţa de Stat de la Chişinău, informează agerpres.ro.

Data care dă frisoane liberalilor. Roadele presiunii PSD. Când ar putea avea loc parlamentarele


Potrivit lui Cioloş, banii din prima tranşă - în valoare de 60 de milioane de euro - din asistenţa financiară rambursabilă pentru Republica Moldova sunt de miercuri în contul Republicii Moldova.

ANAF, concluzii grave în cadrul Operațiunii Apollo


"S-au făcut deja paşi importanţi în reforme, care au fost recunoscuţi şi de Fondul Monetar şi sunt convins şi Comisia Europeană va da semnale în curând. Deci, asta arată că atunci când lucrăm în parteneriat în mod pragmatic are de câştigat toată lumea", a subliniat Cioloş. 

El a mai spus că va continua şi finanţarea nerambursabilă pentru anumite proiecte din Republica Moldova, care şi-au dovedit deja viabilitatea. Totodată, Cioloş a afirmat că îşi doreşte o prezenţă investiţională românească în Republica Moldova. 

"Aş vrea să găsim căile, în perioada imediat următoare, şi pentru a facilita o prezenţă investiţională românească aici. (...) Sunt companii româneşti şi companii de stat cu potenţial de investiţie important şi companii private care sunt gata să vină să investească în Republica Moldova. E nu numai un semnal de încredere că reformele merg în direcţia cea bună, dar e şi un mod de abordare pragmatic al relaţiei noastre economice", a mai declarat Cioloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.