Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș îi smulge aplauze lui Băsescu

dacian ciolos

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, susţine că decizia de amânare a creşterii salariului minim pe economie până în luna mai reprezintă 'un respiro bun' obţinut de Guvernul Cioloş.

'Cred că au făcut bine că au reuşit să amâne pentru 1 mai. Au patru luni, să vadă ce se întâmplă cu veniturile şi mai ales să vadă ce se întâmplă în societăţile care sunt la limită pe venitul minim pe economie (...). Sunt multe domenii (...) în care se lucrează la limita salariului minim pentru a se obţine un minim profit în România. E de văzut. Cred că aici Guvernul Cioloş a obţinut un respiro bun. Până la 1 mai au patru luni să vadă ce se întâmplă cu veniturile, să vadă ce se întâmplă şi în economia reală, că riscul evaluat ar fi fost riscul de a trimite în şomaj vreo 90.000 de oameni în condiţiile în care n-ai investiţii din bugetul de stat', a declarat Băsescu la B1 TV.

El a exprimat speranţa că nu vor mai exista măsuri de acest gen în anul 2016 întrucât, în opinia sa, bugetul nu le va putea susţine.

Pe 30 decembrie, Guvernul a adoptat proiectul de hotărâre care prevede creşterea salariului minim de la 1.050 lei la 1.250 lei, începând cu data de 1 mai. Conform Ministerului Muncii, numărul de beneficiari ai creşterii salariului minim este de 1.131.686 persoane, dintre care 1.092.364 în sectorul concurenţial şi 39.322 în sectorul bugetar

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.