Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș reacționează la acuzațiile că a intervenit pentru ieftinirea gazelor când era la Agricultură

Inquam Photos / Octav Ganea
Dacian Ciolos

Premierul Dacian Cioloș e acuzat că atunci când era ministrul Agriculturii ar fi înlesnit ieftinirea gazelor, fapt ce i-a folosit ulterior lui Ioan Niculae. În urma acestui demers a fost deschis un dosar penal în care sunt vizați doi foști miniștri: Adriean Videanu și Varujan Vosganian.

STIRIPESURSE.RO a prezintat stenograma ședinței de Guvern în care Dacian Cioloș a intervenit pentru ieftinirea gazelor. Premierul spune că nu poate fi acuzat de nimic pentru că un ministru al Agriculturii nu poate stabili prețul la gaze.

Citește și: MOMENTE GROAZNICE: CE a putut să mănânce un rechin, într-un acvariu imens / VIDEO

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi că nu ministrul Agriculturii este cel care stabileşte preţul gazelor naturale şi nici nu redactează acte normative referitoare la politicile industriale.

Cioloş a răspuns astfel unei întrebări legate de faptul că în perioada în care a deţinut portofoliul Agriculturii ar fi semnat documente prin care se facilita ieftinirea preţului gazelor, favorizându-se anumite companii.

Citește și: Ea e MILIONARA care a TURNAT-O pe Ana Maria Pătru la DNA

"E interesant că ies de la naftalină aşa... mai multe lucruri în ceea ce mă priveşte acum, în perioada asta. E un subiect pe care eu l-am mai comentat atunci când a fost de actualitate. (...) Eu eram ministrul Agriculturii atunci şi nu cred că un ministru al Agriculturii stabileşte preţul la gaze şi nu cred că un ministru al Agriculturii negociază sau pregăteşte acte normative care vizează politica industrială şi inclusiv preţul la gaze. Normal atunci când te întreabă cineva: 'vrei îngrăşăminte chimice mai ieftine pentru agricultori, îngrăşăminte chimice care se fac pe bază de gaze'... Normal că un ministru al Agriculturii e interesat să creeze oportunitatea pentru agricultori de acces la îngrăşăminte mai ieftine", a precizat premierul, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Citește și: Cele 6 ALIMENTE CRIMINALE pe care le cumpărăm de la magazin

El a vorbit și despre faptul că nu a reușit să pună în aplicare unul dintre punctele pe care le-a vehiculat când a preluat guvernarea: construirea de autostrăzi.

”Pasiunea mea nu e inaugurarea și tăierea de panglici. Dacă făcea ceva guvernul precedent, da. Mai mult, noi a trebuit să reparăm. Erau proiecte blocate și le-am deblocat. Sunt 300 de km de autostradă pe care se lucrează. Guvernul care vine o să poată să taie panglici, dacă vrea, pe șantierele de acum. ”, a adăugat Dacian Cioloș.

Citește și: Brad Pitt anunță că va scoate casete COMPROMIȚĂTOARE cu Angelina Jolie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.