Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș vs. Dragnea

ciolos dragnea

Dacian Cioloș a publicat zilele trecute scrisoarea primită în urmă cu un an de la Liviu Dragnea. Fostul prim-ministru era avertizat la momentul respectiv că PSD nu susține sub nicio formă măsura plafonării indemnizațiilor pentru mame.

„În ultima perioadă au apărut în spațiul public mai multe semnale alarmante privind intenția Guvernului de a lua o serie de măsuri îngrijorătoare, cum ar fi plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului. (...) Aș vrea să subliniez cât se poate de clar că mă opun categoric acestor măsuri, pe care le consider extrem de dăunătoare,” declara Liviu Dragnea în urmă cu un an.

Una dintre concluziile trase de Dragnea la momentul respectiv a fost aceea că presupusele măsuri pe care guvernul tehnocrat urma să le adopte se datorau unei înrăutățiri a indicatorilor economici din țara noastră.

PSD, cel mai mare partid din țară, cu o suită întreagă de comunicatori și endorseri, reușea la vremea respectivă să lase impresia că guvernul tehnocrat, din punct de vedere economic, a adus România pe marginea prăpastiei. Vă mai amintiți, desigur, ștampila „guvernului zero”, născută din eșecul tehnocraților de a atrage mai multe fonduri europene în țară.

Zi de zi aveam la TV comunicatori din partea social-democraților care îi demonizau pe tehnocrați. Fie că s-au vândut oficialilor europeni, fie că că au acceptat posturile din Executiv, pe salarii mult mai mici, doar pentru a bifa în CV câte o funcție importantă în plan național. Zilnic erau adoptate și crescute în însemnătate astfel de teorii.

Din punct de vedere al comunicării, PSD reușise să atingă un nou nivel. Spre exemplu, actualul Guvern nu a obținut nimic în plus în domeniul atragerii fondurilor europene. Dar nu vedeți nicăieri o demonizare a ministrului responsabil, cum s-a întâmplat pe vremea tehnocraților. Subiectul pur și simplu nu reușește să își facă loc pe agenda publică.

Comunicarea a fost principala armă cu care PSD a reușit să transforme anul electoral 2016 într-unul de grație. Scrisoarea publicată zilele trecute de Dacian Cioloș ne arată încă o dată, dacă mai era nevoie, că în spatele acelei comunicări atent concepute, împăratul era gol.

Când faci declarații populiste, fără să fie cu adevărat bazate pe realitate, riști ca acelea să se întoarcă împotriva ta. Scrisoarea pe care Dragnea i-a trimis-o lui Cioloș anul trecut a avut un scop strict populist, încercând să înfiereze opinia publică împotriva tehnocraților.

La finalul zilei, nici vorbă ca Cioloș să fi plafonat indemnizațiile pentru mame. Cei care au făcut într-un final asta sunt chiar social-democrații. Însă lupta între PSD și actuala opoziție nu se dă de pe picior de egalitate. Dacă social-democrații nu se feresc din a lansa fel de fel de teorii conspiraționiste, discursul opoziției este ceva mai cuminte. Nu am văzut lideri PNL, USR sau PMP care să urle în fața microfoanelor că plafonarea indemnizațiilor pentru mame este un atentat la adresa natalității țării noastre. Și acest lucru, din simplul motiv că nu este adevărat. Dar oare cum ar fi reacționat astăzi comunicatorii PSD, dacă se aflau în locul opoziției?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.