Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș are o problemă cât casa

Ciolos parlament

Odată cu readucerea în prim plan a unui posibil plagiat în lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi se declanșează o adevărată furtună pentru actualul guvern.

Cazul Tobă, și el un personaj suspect protejat timp de mai multe luni, e nimic pe lângă cel al celei mai puternice femei a momentului din România.

Să ne amintim că Cioloș și Curaj n-au îndrăznit să obțină vreun verdict CNADTCU pentru fostul Ministru de Interne. A fost nevoie să vină Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, la Educație ca lucrurile să fie demarate în cazul unor plagiate celebre.

Dumitru a venit sub rezerva explicita că va demisiona dacă Tobă mai rămâne în guvern după ce CNATDCU consfințește plagiatul. Asta arată intransigența personajului.

Paradoxal, Tobă a ieșit pe ușa din dos din cabinet, iar comisia tehnică din CNATDCU l-a albit pe chestor, fiind nevoie de o nouă comisie.

Ei, bine, la Kovesi, din probele apărute până acum în presă, există numeroase pasaje care coincid cu fragmente din lucrările altor autori. Kovesi se află exact în situația lui Ponta. La amândoi există dovezi vizibile cu ochiul liber de plagiat, amândoi au primit inițial verdict de NEPLAGIAT.

După cum l-am văzut, Mircea Dumitru va acționa rapid pentru reevaluarea lucrării șefei DNA, în condițiile mărturiilor lui Ghiță, care se autodenunță în privința raportului de NEPLAGIAT la Kovesi. Cioloș și Iohannis, ca oameni ai sistemului, au tot interesul să tergiverseze procesul.

E puțin probabil ca Laura Kovesi să nu primească hotărâre de plagiat cu Mircea Dumitru la Ministerul Educației și actuala componență a plenului CNATDCU. E clar că vorbim de oameni care nu se vor așeza vreodată politic împotriva evidențelor.

Ce va face Cioloș în acest dosar, care riscă să se transforme în tema numărul unu de campanie electorală? Convocarea în Parlament de către Dragnea a fost floare la ureche pe lângă provocarea aruncată de Ghiță.

Și, dacă Kovesi va scăpa până în decembrie, cine va fi omul care să-și asume portofoliul la Educație în viitorul guvern cu asemenea cartof fierbinte pe masă?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.