Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş, despre situaţia de la TVR: Cheia e la Parlament

tvr

Premierul Dacian Cioloş a afirmat marţi că situaţia Televiziunii Publice trebuie rezolvată printr-o decizie politică şi nu de către un guvern independent. 

Potrivit Agerpres, întrebat cum vede situaţia de la TVR, după ce directorul interimar al instituţiei a anunţat luni că în viitorul apropiat nu vor mai fi bani de salarii, Cioloş a replicat: "Şi Guvernul are o responsabilitate din punct de vedere al bugetului dar Televiziunea e la Parlament. Cred că e bine să se asume nişte responsabilităţi.(...) Decizii de genul acesta, care sunt şi decizii politice, nu cred că e bine să fie luate de către un guvern independent, fără o consultare politică şi fără o asumare politică". 

Directorul general interimar al TVR, Irina Radu, a trimis luni conducerii Parlamentului o scrisoare în care a atenţionat că situaţia televiziunii publice s-a agravat considerabil şi le-a cerut parlamentarilor să hotărască dacă România mai are nevoie de un serviciu public de televiziune. 

"Dacă pe 15 februarie există o şansă de a plăti salariile, măcar parţial, pe data de 29 februarie vom fi în imposibilitatea de a le asigura, situaţie care se va prelungi în luna martie şi, posibil, aprilie. (...) În zilele şi săptămânile următoare, dumneavoastră împreună cu colegii dumneavoastră, în calitate de decidenţi politici, va trebui să hotărâţi dacă România mai are nevoie de un serviciu public de televiziune şi, dacă da, ce fel de serviciu va trebui reconstruit pornind de la zero", a susţinut Irina Radu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.