Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş, gata să preia un partid: De ce depinde

stiripesurse.ro / Florin Puşcaş
ciolos perete zid murala

Dacian Cioloş se răzgândeşte încet şi sigur. Dacă iniţial nu voia să audă de statutul de membru de partid, pe măsură ce se apropie alegerile se arată tot mai interesant de politică.

Într-o dezbatere organizată de Grupul pentru Dialog Social, premierul a fost întrebat de Valeriu Stoica dacă ia în calcul să devină membru de partid, indiferent dacă rămâne în funcţie sau nu. Variantele propuse ar fi aceea de a forma un partid nou sau de a intra într-un partid existent şi a-l "curăţa".

Vezi şi: Dacian Cioloș, atac VIOLENT la Antena 3: Cobor în MOCIRLĂ

"Nu am răspunsuri tranşante. Nu am acceptat acest post în ideea că îmi pregătesc terenul pentru următorii patru ani. Lucurile s-au petrecut pe parcurs şi am avut propunerea din partea a două partide să fiu susţinut pentru a continua şi am acceptat această propunere, mai pasiv la început şi din ce în ce tot mai activ pe măsură ce ne-am apropiat de alegeri. (...) Nu am o strategie pentru cum o să unesc eu partidele de dreapta şi cum o să negociez cu ele. Va depinde foarte mult de rezultatul alegerilor. Nu e clar care va fi ponderea acestor partide şi în ce măsură ar fi gata să lucreze pe un proiect care să nu fie unul minimalist.

Vezi şi: Cioloş, cel mai dur atac la Dragnea: 'Bunul-simț nu poate fi legiferat'

Eu am avut discuţii prncipiale cu două partide. Practic, deloc cu celelalte partide, legat de acest lucru. Dat fiind contextul politic, la aceată întrebare pot să răspund doar eu (dacă va intra într-un partid sau va prelua şefia unui partid - n.r.). Cred că va depinde mai mult decât părerea mea şi punctul de vedere a liderilor politici ai partidelor, la ce proiect sunt gata să se angajeze. Nu sunt decis dacă modalitatea cea mai bună a mea de a mă angaja în construcţia aceasta este ca imediat după alegeri să intru într-un partid politic. Nu exclud, dar va depinde de mai multe lucruri. Într-un fel sau altul, în următorii ani mi-aş dori să mă implic în a crea premisele pentru ca anumite lucruri să se întâmple. Nu e vorba de ambiţii personale", a declarat Cioloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.