Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolos: Legea slarizarii bugetarilor nu e sustenabila. Vindem iluzii oamenilor. Replica PSD

facebook.com
ciolos

Premierul Dacian Ciolos sustine ca legea salarizarii bugetarilor lasata de Guvernul Ponta nu este sustenabila, dar eforturile actualului Cabinet continua pentru a elabora o lege care poate fi aplicata din punct de vedere bugetar. Momentan s-a lucrat pe mai multe variante, dar fara ca Ministerul Muncii sa se consulte cu Ministerul Finantelor.

Aceasta lipsa de comunicare a generat problema nesustenabilitatii legii.

"Nu există încă un proiect de lege finalizat. Ministerul Muncii a lucrat pe mai multe variante, nu s-a consultat cu Ministerul de Finanţe ca să vedem care sunt posibilităţile. Proiectul acela, mă rog, care nu a fost până la urmă promovat de doamna Plumb, e irealizabil din punct de vedere bugetar. (...) Vreau un proiect care să ţină cont de posibilităţile bugetare ale României. Altfel vindem iluzii oamenilor", a spus Ciolos.

Fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, sustine insa ca legea, in forma lasata de Guvernul Ponta, putea fi pusa in aplicare, chiar daca presupunea un impact bugetar de 29 de miliarde de lei.

"Impactul bugetar pe care l-am lasat a fost de 29 de miliarde prin implementarea efectiva si totala a intregii legi, ceea ce ar fi insemnat ca acest impact de 29 de miliarde sa se fi aplicat sau implementat in 4 ani de zile. Si da, este sustenabil, in viziunea nostra este sustenabil", a declarat Rovana Plumb.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.