Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş sare în apărarea fostului pesedist Sorin Moisă: 'Am lucrat cu Sorin mulți ani'

inquam / George Calin
dacian ciolos

Dacian Cioloş reacţionează la decizia europarlamentarului Sorin Moisă de a demisiona din PSD. Fostul premier condamnă felul în care liderii PSD au comentat gestul lui Moisă şi afirmă că aceştia se tem de oamenii cinstiţi şi profesionişti.

Vezi şi: Europarlamentarul Sorin Moisă demisionează din PSD. Critici dure pentru Dragnea

"Din păcate, comentariile liderilor PSD demonstrează că aceștia nu au înțeles nimic din demisia lui Sorin Moisă. Sau, dacă au înțeles, preferă să nu își asume ceva, pentru că nu e așa, ca să supraviețuiască în partid, una spun și alta gândesc.

Am lucrat cu Sorin mulți ani, și la București și la Bruxelles. Când a candidat la europarlamentare pentru PSD, am înțeles că face asta pentru că el crede în valorile social-democrate. A făcut-o după ce avea deja o carieră profesională recunoscută, fără să aibă nevoie să fie “omul" cuiva, așa cum insistă unii dintre foștii lui colegi de partid, obisnuiți probabil cu funcțiile primite pe bază de jurământ de obediență Șefului.

Atacul furibund al unor lideri PSD împotriva unui gest de bun simț făcut de un om care crede în valori și în principii politice arată, de fapt, teama acestora de oameni cinstiți, curați, profesioniști, care nu pot fi atacați altfel decât cu invective", scrie Dacian Cioloş pe Facebook.

Sorin Moisă, fost adjunct al şefului de cabinet al comisarului european Dacian Cioloş, şi-a anunţat sâmbătă demisia din PSD, precizând că urmează să demisioneze şi din grupul S&D şi să se alăture, ca independent, grupului PPE. "Astăzi am decis să îmi prezint demisia din PSD", a scris Moisă, pe Facebook, adăugând că, sub conducerea lui Liviu Dragnea, "PSD a dezgropat, reactivat şi adaptat la contextul actual al României o parte dintre reflexele îndelung cultivate în anii naţional-comunismului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.