Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş: Secţia de TI a Spitalului de arşi a fost închisă şi renovată pentru ca bolnavii să fie trataţi în condiţii decente

Dacian Ciolos GDS

Ex-premierul Dacian Cioloş precizează că închiderea şi renovarea Secţiei de terapie intensivă a Spitalului de arşi, în perioada când ministrul sănătăţii era Vlad Voiculescu, a avut drept scop tratarea în condiţii decente a bolnavilor şi afirmă, referindu-se la declaraţiile ministrului Florian Bodog, că "o minciună repetată de multe ori rămâne în mintea oamenilor mai degrabă decât un adevăr discret".

'"Un Guvern care a venit pe arşi nu a făcut nimic pentru arşi', spune domnul Bodog. 'Nimicul' acesta despre care vorbeşte domnul ministru Bodog a salvat deja multe vieţi (...). Vlad Voiculescu este acuzat că a închis secţia de terapie intensivă a Spitalului de Arşi. De ce a trebuit închisă şi renovată acea secţie? Da, secţia de terapie intensivă a Spitalului de Arşi a fost într-adevăr închisă şi renovată, de data asta la cu totul alte standarde. Acesta este motivul pentru care bolnavii pot fi acum trataţi în condiţii decente", scrie Cioloş marţi într-o postare pe facebook.

Fostul prim-ministru prezintă o parte dintre măsurile luate de Vlad Voiculescu în cele şapte luni de mandat la Ministerul Sănătăţii. "Secţia de arşi de la Spitalul Floreasca (cea cu barocamera şi cu echipamentul de milioane de euro care nu a fost montat timp de 3 ani, deşi s-au tăiat destule panglici!) a devenit funcţională şi a fost extinsă prin înfiinţarea unui salon de tip post-critic care cuprinde şase paturi şi şapte paturi de spitalizare continuă; Secţia de ATI din cadrul Spitalului de Arşi a fost închisă şi renovată din temelii. A durat jumătate de an şi ne bucurăm că domnul Bodog a avut ce să deschidă în martie şi pacienţii pot beneficia de condiţii decente", punctează, printre altele, Cioloş.

Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat luni că guvernul Cioloş "nu a făcut absolut nimic pentru arşi". "Aproape săptămânal primesc telefon noaptea, mesaje de la COSU (Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă), că sunt cazuri de arsuri pe care nu au unde să le pună, pentru care nu există capacitate. Şi o spun cu amărăciune şi cu reproş: am avut un guvern care a venit pe arşi, nu e nici un secret, guvernul Cioloş a venit pe arşi şi nu a făcut absolut nimic pentru arşi. În timpul acestui guvern s-a închis secţia de la Spitalul de arşi şi tot în timpul acestui guvern s-a creat acel scandal de la Spitalul Universitar. Am redeschis Spitalul de arşi, chiar dacă au existat tot felul de semnale că acolo sunt bacterii în pereţi, am trimis Direcţia de Sănătate Publică de două ori să verifice înainte de a deschide, dar trebuie spus acest lucru: Spitalul de arşi - secţia de Terapie Intensivă - a fost renovat de Primăria Sectorului 1. (...) Secţia funcţionează şi nu sunt probleme", a declarat Bodog la Realitatea TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.