Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş vrea modelul polonez în România: STOP tunurilor

dacian ciolos guvern

Premierul Dacian Cioloş a declarat sâmbătă că este nevoie 'de o dinamică pe un nivel superior' a capitalului românesc 'construit pe onestitate şi predictibilitate', nu pe 'tunuri, cumetrii politice sau speculaţii'.

Şeful Executivului a promovat pe pagina sa de Facebook Pachetul Anti-sărăcie. El a anunţat că poate fi consultată pagina de Facebook dedicată acestui proiect, unde cei interesaţi pot afla 'stadiul actualizat al măsurilor'. 

"Polonezii au început mai devreme decât noi şi în mod mai organizat, cu o anumită continuitate indiferent de guvernare, în ultimii cca 10 ani. Tocmai în ideea stimulării şi a investiţiilor româneşti în afară, şi a promovării comerţului exterior, creăm o Agenţie pentru Investiţii şi Comerţ în cadrul Ministerului Economiei. Regândim totodată diplomaţia economică şi comercială în acest context. Dar mai e nevoie şi de o dinamică pe un nivel superior a capitalului românesc, cel construit pe onestitate, predictibilitate şi viziune de dezvoltare pe termen mediu şi lung (şi nu pe "tunuri", cumetrii politice sau speculaţii)", a răspuns Cioloş unui comentariu la postarea sa, în care era întrebat de ce nu avem fonduri de investiţii şi companii care să se extindă pe pieţele vecine, aşa cum au polonezii, informează Agerpres.

Cioloş a mai răspuns şi unui alt comentariu în care se menţiona că a da ajutoare sociale nu reprezintă o măsură anti-sărăcie. 

"Aveţi dreptate, doar că sărăcia cronică trebuie tratată şi ea, altfel riscă să blocheze evoluţia socială. În acest context am gândit şi adoptat recent şi Legea Venitului Minim de Incluziune", a răspuns Cioloş. 

Pe pagina de Facebook dedicată Pachetului Anti-sărăcie se menţionează că mai multe propuneri vor fi puse în practică prin liniile de finanţare pe care Ministerul Fondurilor Europene le va lansa curând.

Vezi şi: Dacian Cioloș a EXPLODAT: atac frontal la adresa Parlamentului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.