Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cipru, România şi Lituania, cea mai scăzută rată anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană, în august

Coface--Romania-va-inregistra-o-crestere-economica-de-1-1-5--in-2012

Rata anuală a inflaţiei în zona euro a scăzut la 0,1% în august, de la 0,2% în iulie, iar în Uniunea Europeană a scăzut la 0%, de la 0,2% în iulie, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În august, ţările cu cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei au fost Malta (1,4%), Austria (0,9%) şi Belgia (0,8%). În schimb, 11 state membre UE au înregistrat în august rate anuale negative ale inflaţiei, în frunte cu Cipru (minus 1,9%), România (minus 1,7%) şi Lituania (minus 1%).

Comparativ cu iulie 2015, inflaţia a scăzut în 14 state membre, a crescut în zece ţări membre şi a rămas stabilă în patru.

În martie, Banca Centrală Europeană a demarat mult-aşteptatul program de relaxare cantitativă, în valoare de 1.100 de miliarde de euro, menit să redreseze economia zonei euro şi să evite riscul unei spirale deflaţioniste.

Preşedintele BCE, Mario Draghi, a anunţat achiziţii lunare combinate de obligaţiuni suverane ale statelor din zona euro şi bonduri corporatiste de până la 60 de miliarde de euro, din martie 2015 până în septembrie 2016.

Conform estimărilor BCE, rata inflaţiei se va situa anul acesta la 0,7% şi la 1,3% anul viitor - mult sub ţinta de 2% avută în vedere de instituţie. Şi aceste proiecţii ar putea fi revizuite în scădere, deoarece nu reflectă pe deplin recentele scăderi ale preţului la ţiţei, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.