Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circa 50 de persoane, la un miting de solidaritate cu familiile evacuate dintr-un bloc social din Alba Iulia

news.ro
evacuare romi alba iulia

Aproximativ 50 de persoane au participat, vineri, la Alba Iulia, la un miting de solidaritate cu familiile evacuate în urmă cu o săptămână dintr-un bloc social din municipiu, printre participanţi numărându-se şi un parlamentar, un consilier al premierului pe probleme de rromi dar şi un reprezentant al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Protestatarii s-au adunat în faţa Primăriei municipiului Alba Iulia unde au rămas timp de aproximativ două ore, cerând reprezentanţilor administraţiei locale să îi ajute pe membrii familiilor evacuate din blocul social G2 cu măsuri sociale concrete.

Printre participanţi s-au numărat şi consilierul de stat al premierului pe probleme de rromi, Rozalia Dana Varga, deputatul Daniel Vasile, care reprezintă minoritatea romă, dar şi Ilie Dincă, reprezentantul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Aceştia au avut o discuţie cu reprezentanţii administraţiei locale, iar în urma acesteia le-au comunicat protestatarilor că familiile evacuate din blocul social vor primi un ajutor de urgenţă, ce constă într-o sumă cuprinsă între 400 şi 600 de lei pe lună, pentru a-şi achita o parte din chirie pentru o perioadă de până la câteva luni. „Am discutat la primărie cu domnul primar, domnul city-manager şi domnul viceprimar, legat de problemele voastre, de situaţia voastră. Am stabilit că în următoarea şedinţă de Consiliu Local, prin hotărâre de consiliu, Primăria municipiuui Alba Iulia vă va acorda un ajutor de urgenţă ca să puteţi să treceţi în următoarele şase luni de perioada asta grea a vieţii voastre. Veţi avea un ajutor de urgenţă din partea Primăriei ca să vă puteţi găsi un loc unde să trăiţi şi voi ca oamenii. Banii vor fi primiţi pe familie, nu pe membru. Este adevărat că s-a discutat ca după această perioadă de şase luni, acest ajutor social să fie prelungit”, a spus deputatul Daniel Vasile.

Peste 60 de familii de rromi care locuiau ilegal într-un bloc social din municipiul Alba Iulia au fost evacuate, în 10 octombrie, cu jandarmi şi poliţişti comunitari de către administraţia locală care doreşte să demoleze imobilul şi să construiască în locul lui o parcare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.