Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciudatul caz al unui fost procuror-vedetă de la DNA prins băut la volan

DNA

Un fost procuror de DNA, devenit cunoscut după ce a trimis în instanță un mega-dosar, a fost prins băut la volan în primăvara acestui an. După aproape o jumătate de an, timp în care procurorul a cerut și a obținut mutarea la un alt parchet, ancheta în cazul său rămâne fără rezultat.

Procurorul Ciprian Dorobanțu a fost prins, la începutul lunii mai, de un echipaj al Poliției Rutiere Timișoara, în timp ce conducea automobilul propriu sub influența alcoolului.  Procurorul lucra la acel moment la DNA - Serviciul teritorial Timişoara. Acesta a instrumentat dosarele de finanţare ilegală a echipei Poli Timişoara, în care au fost trimişi în judecată fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, alături de mai mulți funcționari, şi fostul preşedinte al CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc.

Vezi și: SURSE - Greii PNL care nu prind Parlamentul: surprizele Alinei Gorghiu

După întocmirea dosarului penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, procurorul Ciprian Dorobanţu a solicitat încetarea activităţii la DNA Timişoara şi mutarea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, cerere aprobată de CSM.

În urma mutării procurorului de la DNA la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, dosarul penal deschis în cazul său a fost mutat de la Parchetul General la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. De la Timișoara, dosarul a fost trimis însă la Curtea de Apel Oradea.

Într-un răspuns la o cerere pe Legea 544/2001, Curtea de Apel Oradea precizează că nu poate oferi detalii despre anchetă, pentru că acesta se desfășoară încă in rem, deci procurorul Dorobanțu nu a primit calitate de suspect sau inculpat. „Potrivit art.25 al Hotărârii nr.573 din 6 mai 2014 al Consiliului Superior al Magistraturii, precum şi art.13 din Ordinul nr.235 din 25 august 2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind relaţia dintre Ministerul Public şi mass-media, comunicarea de informaţii privind stadiul cercetărilor într-un dosar poate fi făcută numai după ce există suspect sau inculpat în cauză. Faţă de împrejurarea că nu a fost începută urmărirea penală „in personam” în dosarul la care faceţi trimitere în solicitarea dumneavoastră, iar cercetările sunt în curs, nu vă putem furniza nici un fel de date”, precizează CAO.

Vezi și: FIERBE PMP-ul. Unii din vechii UNPR-iști vor să spargă partidul. Totul a plecat de la liste/DOCUMENT

Astfel, la șase luni de la momentul surprinderii procurorului în trafic de către Poliția Rutieră Timișoara, un dosar la care există inclusiv probe de sânge recoltate (potrivit presei locale) nu dă semne că ar progresa. Între timp, cum procurorul nu este suspect sau inculpat, nu poate fi suspendat din funcție și intrumentează în continuare dosare de urmărire penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.