Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Manda spune că generalul SRI Dumitru Dumbravă neagă elementele spuse de Ovidiu Puţura

Dumitru Dumbravă

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a afirmat că generalul SRI Dumitru Dumbravă a negat elementele relatate de fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura la audierea acestuia din urmă în comisie pe 24 octombrie, conform Agerpres.

"Neagă elementele spuse de domnul Puţura. (...) A fost întrebat dacă a fost la unitatea de instanţă, cred că Curtea de Apel Bucureşti în momentul judecăţii, aşa cum spunea dl Puţura. A spus că nu-şi mai aminteşte exact dacă a fost. Recunoaşte că a fost în acea instituţie de mute ori, dar că nu s-a dus sigur să vorbească cu judecătorul, aşa cum spunea Puţura", a declarat Manda miercuri după ce generalul SRI Dumitru Dumbravă a fost audiat de Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

Audierea a vizat perioada când Dumbravă a ocupat funcţia de şef al Direcţiei juridice din SRI. Potrivit lui Manda, Puţura a spus la audierea sa în cadrul Comisiei SRI în 24 octombrie că asemenea speţei sale ar fi şi cea a lui Nicuşor Constantinescu, în care un ofiţer SRI ar fi vorbit cu judecătorul în ziua audierii în instanţă. "A spus că a luat cunoştinţă şi de o speţă asemănătoare, a domnului Nicuşor Constantinescu, în care spune că există o intervenţie în cadrul audierii domniei sale la instanţă în care ar fi venit un ofiţer SRI şi ar fi vorbit cu judecătorul în ziua judecăţii. Rămâne să probăm (...) dacă mărturia domnului Constantinescu este adevărată, rămâne să vedem ce facem la nivelul comisiei. (...) Ne-a prezentat o listă, în opinia sa, de persoane, de judecători de la Înalta Curte despre care domnia sa consideră că au relaţii apropiate cu sistemul, precizând probabil sau nefăcând o precizare foarte clară dacă este vorba despre zona de parchete sau zona de servicii. Este o listă pe care nu o s-o prezint (...). Nu putem să arătăm în spaţiul public doar o declaraţie a domnului Puţura (...) fără ca aceste lucruri să nu fie verificate, altfel ar fi doar nişte acuzaţii nefondate asupra unor oameni", a relatat Manda la acea dată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.