Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clipe de PANICĂ pentru preşedintele Venezuelei. A fost ATACAT cu pietre şi ouă

teleSUR
Maduro

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a fost ''bombardat'' cu diferite obiecte, inclusiv ouă şi pietre, de o mulţime furioasă în timp ce convoiul său se deplasa în cadrul unei parade militare ce a avut loc miercuri în sudul ţării, incident survenit după mai multe zile de proteste, uneori violente, împotriva regimului său, relatează joi agenţia DPA, potrivit agerpres.

Incidentul s-a petrecut în oraşul San Felix, în sudul regiunii Bolivar, în timpul unei parade militare ce a avut loc la revenirea lui Maduro în ţară după o călătorie în Cuba.

Liviu Dragnea îl ÎNFRUNTĂ pe Tudorel Toader și îi face pe plac Monicăi Macovei

Într-o transmisiune în direct la televiziune a evenimentului, Maduro putea fi văzut într-un vehicul decapotabil, înconjurat de agenţii săi de pază, în timp ce mulţimea a început să arunce cu obiecte asupra sa. La scurt timp, transmisiunea în direct a fost întreruptă. Cinci persoane au fost arestate, potrivit presei.

Opoziţia, care cere plecarea lui Maduro de la putere, nu a scăpat ocazia de a-l ridiculiza pe liderul socialist pe reţelele sociale. ''Nicolas, populaţia din San Felix te iubeşte şi vrea să-ţi dea de mâncare: de aceea au aruncat cu ouă, roşii, legume, coji de banane şi alte obiecte'', a declarat pe Twitter liderul opoziţiei, Henry Ramos Allup.

Preşedintele Adunării Naţionale, deputatul din opoziţie Julio Borges, a cerut organizarea de alegeri, spunând, tot pe Twitter, că populaţia din San Felix şi toţi venezuelenii ''îl resping pe Maduro şi repudiază dictatura lui''.

La rândul său, cotidianul oficial Correo del Orinoco a publicat o fotografie cu Maduro salutând mulţimea în timpul paradei şi sub ea scria: ''Preşedintele Maduro îi mulţumeşte populaţiei din Bolivar pentru că l-a primit cu aşa pasiune şi dragoste''.

Citește și: FABULOS Cum i-a spus Donald Trump preşedintelui Chinei că bombardează Siria

Dar cardinalul venezuelean Jorge Urosa este de părere că evenimentele din San Felix ar trebui să fie un semnal de trezire pentru guvern. ''Aceasta ar trebui să-i determine la reflecţie pe preşedinte şi pe consilierii săi, astfel încât el să poată schimba direcţia pe care vrea s-o ia guvernul său şi să respingă dorinţa de a instala o dictatură socialisto-comunistă în Venezuela, ceea ce poporul respinge'', a declarat cardinalul.

Incidentul din San Felix a survenit după mai mult de o săptămână de proteste antiguvernamentale ca urmare a unei tentative a Curţii Supreme de a deposeda Adunarea Naţională, controlată de opoziţie, de atribuţiile sale.

Opoziţia venezueleană a planificat un protest naţional major pe 19 aprilie, când Maduro marchează patru ani de când se află la putere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.