Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clopotul lui Daniel

www.a1.ro
clopot Catedrala Neamului

A ieșit destul de multă vâlvă împotriva clopotului de jumătate de milion de euro comandat pentru Catedrala Mântuirii Neamului și marcat cu imaginea actualului patriarh în basorelief. Unele nemulțumiri sunt justificate, altele nu.

Isus nu era un hipiot

Dumnezeul iudeo-creștin nu este un dumnezeu modest. Oamenii sunt chemați a fi modești în față Lui, dar El însuși nu, deoarece este ... Dumnezeu. Templul lui Solomon era loc de pelerinaj pentru întregul popor la anumite sărbători deci nu era micuț. Cum ar veni, Dumnezeu nu iubea pe atunci lemnul și spațiile mici.

Când Isus a dat afară negustorii din templu, nu a distrus templul înlocuindu-l cu o biserică maramureșeană ci doar l-a curățat de o prezență nedorită.

În imaginea publică, Isus este descris uneori restrictiv, ca umblând după săraci, curve și agenți fiscali, stând de vorbă cu ei și mâncând împreună. Dar el nu lucra în principal spre hrana săracilor ci spre mântuirea lor.

În afară de mântuire, Isus a acceptat un anumit nivel de slavă.

Fiind Iisus în Betania, în casa lui Simon Leprosul, S-a apropiat de El o femeie, având un alabastru cu mir de mare preţ, şi l-a turnat pe capul Lui, pe când şedea la masă. Şi văzând ucenicii, s-au mâniat şi au zis: De ce risipa aceasta? Căci mirul acesta se putea vinde scump, iar banii să se dea săracilor. Dar Iisus, cunoscând gândul lor, le-a zis: Pentru ce faceţi supărare femeii? Căci lucru bun a făcut ea faţă de Mine. Căci pe săraci totdeauna îi aveţi cu voi, dar pe Mine nu Mă aveţi totdeauna.

Biserica nu este un ONG social

Mântuirea oamenilor și slava lui Dumnezeu. Acestea sunt obiectivele teologice ale bisericii. Și nu dintr-o prepusă adăugare a Bisericii, ci urmând inclusiv precedentele biblice de mai sus. În secundar, Biserica este implicată în acte de caritate.

Astfel, construirea unui clopot mare nu este doar un moft al patriarhului ci o îndatorire spirituală de slavă a lui Dumnezeu și un reminder discret către credincioși privind măreția aceluiași Dumnezeu. Mai ales după ce procesul de construire a Catedralei a prins formă, dovedind că este fezabil.

Ca să fie și mai simplu, permiteți să forțez două traduceri:

  • Pentru IT-iști și ingineri: Citiți și voi specificațiile.
  • Pentru economiști: Biserica nu este proprietatea membrilor sau cotizanților ci are un acționar unic. Triplu-unic chiar, dar să nu ne pierdem în aceste detalii.

Într-un sens nici măcar nu este vorba de o opțiune. Dacă lucrezi la fabrica de biciclete și săracii au nevoie de ouă, tu tot biciclete produci.

Dar de ce era nevoie de basorelieful cu patriarhul?

Nu știu. Slava lui Dumnezeu este una, memoria patriarhului său cu totul altceva.

Sper ca măcar el să știe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.