Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand. Graba strică treaba

www.romanialibera.ro
Clotilde Armand

Clotilde Armand atacă din nou PNL. Într-o postare pe Facebook, lidera USR îi acuză pe liberali că au făcut blat cu PSD sector 1, în vederea înființării unei societăți comerciale în subordinea Consiliului Local.

”Principii şi valori liberale 2.0. Astăzi, prin absența unor consilieri PNL la ședința Consiliului Local Sector 1 (la fel cum doamna Gorghiu a lipsit la votul din comisia juridică din Senat când au fost admise unele amendamente la legea graţierii) liberalii au devenit complici alături de PSD, la înființarea unor societăți comerciale în cadrul Primăriei Sector 1, care nu sunt altceva decât pușculiță din banii publici pentru partid”.

Ieri, în cadrul ședinței Consiliului Local al sectorului 1, primarul în funcție, Dan Tudorache, a supus votului consiliului un proiect de hotărâre ce avea ca scop obținerea unui ”acord de  principiu pentru  înfiinţarea unei societăţi comerciale pe acţiuni având ca scop prestarea de servicii şi executarea de lucrări pentru imobilele proprietate publică şi privată a Municipiului Bucureşti, aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1, cu excepţia clădirilor”

PSD a obținut în urma votului acordat în consiliu o victorie, înregistrând 13 voturi. Opoziția-PNL-USR a obținut 12 voturi, 2 consilieri liberali absentând de la ședință. Dar, pentru ca proiectul să fie aprobat, erau necesare14 voturi, deoarece legea administrației locale prevede pentru astfel de cazuri să se obțină jumătate de voturi plus unul din numărul total de consilieri și nu majoritate din numărul consilierilor prezenți.

Clotilde Armand s-a grăbit și a atacat PNL fără să cunoască exact prevederile legale și să realizeze starea de fapt, anume că proiectul nu întrunise voturile majorității calificate. Absența consilerilor liberali nu reprezenta un vot pro-proiect, din contră.

Liberalii au ripostat imediat prin vocea președintelui sectorului 1, Victor Picu, care i-a transmis liderei USR că PNL nu a făcut blat cu PSD ci din contră, că există o alianță informală PNL-USR la nivelul Consiliului sectorului 1. Picu a atacat-o pe Clotilde Armand, sugerând că aceasta participă rar la ședințele de consiliu,  că nu cunoaște realitatea „din teren” și nici legea administrației locale:

„De la constituirea actualului consiliu, ne-am aflat tot timpul în opoziție și am respins toate proiectele PSD, pe care noi le-am considerat inoportune pentru cetățenii din sectorul nostru. Colegii doamnei Clotilde, care vin mai des la ședințele de consiliu local, pot confirma acest lucru. (...) Azi PSD nu a avut o majoritate calificată.
Așadar, în drept, proiectul NU a trecut şi asta doar pentru că PNL a votat împotrivă. 
Probabil, Doamna Armand s-a impacientat, considerând că social democrații au reușit să își treacă proiectul și de aceea a recurs și la aceste atacuri nejustificate. Dacă ar fi citit mai bine legea administrației publice locale, ar fi văzut că astăzi era nevoie de o majoritate calificată și nu de o majoritate formată din numărul de consilieri prezenți, iar absența colegilor noștri nu avea cum să avantajeze PSD-ul,” a declarat Victor Picu pe pagina sa de Facebook.

Din păcate pentru USR, avem un nou caz în care se vede lipsa experienței politice, dar și faptul că nu sunt pregătiți să își exercite mandatul acolo unde sunt aleși. Sunt mulți oameni de bună credință în USR, dar buna credință nu poate înlocui profesionalismul și expertiza. Greșelile de acest gen nu fac decât să ateste faptul că usr-iștii nu au o pregătire optimă, nu au expertiza atât de necesară în administrația locală, cât și în administrația centrală. Un partid trebuie să dovedească că poate livra expertiză, că are capacitatea de a guverna. Acțiunile de opoziție de tipul ”mâncatului din gunaoie” sau pichetarea sălii plenului pot aduce vizibilitate, dar nu transmiți astfel publicului că ești pregătit să conduci o țară.

Am putea încadra declarația politică a liderei Clotilde în categoria ”fake news”. A lansat o acuzație, fără a se documenta foarte bine, însă, pentru foarte mulți dintre cititori, această acuzație va părea reală, mai ales că există în percepția publică întipărită ideea unui blat între liberali și psd-iști. Mulți nu vor vedea nici faptul că lidera USR s-a grăbit, nu vor vedea nici lipsa de experiență a acesteia, vor rămâne doar cu impresia că Armand face opoziție. Cel puțin în acest caz, adevărul este altul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.