Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clubul Rapid a sărbătorit 94 de ani de la înființare pe Stadionul Giulești

rapid

Clubul Rapid a sărbătorit, duminică, 94 de ani de la înființare pe Stadionul Giulești-Valentin Stănescu în fața a aproximativ 3.000 de suporteri, în cadrul festivității desfășurându-se și un turneu old boys la care au participat formațiile Rapid București, Craiova Maxima, Petrolul Ploiești și Progresul București, relatează agerpres.

Clubul Sportiv Rapid și-a premiat cu această ocazie fostele glorii, dar și echipa feminină de handbal, lotul de karate, lotul de haltere și echipa de polo feminin. Președinta grupării feroviare, Valentina Caciureac, le-a înmânat sportivilor medalii, diplome și trofee inscripționate cu mesajul "Rapid — 94 de ani de existență". 

Din tribune au asistat Gabriela Szabo, Violeta Beclea Szekely, Marcel Pușcaș, Ilie Balaci, Mircea Pascu, precum și actorul Ion Dichiseanu, un cunoscut susținător al formației giuleștene. 

Turneul old boys a fost câștigat de Rapid, cu două victorii și un egal. Rezultatele celor cinci partide au fost: Craiova Maxima — Progresul București 2-2 (Ionuț Savu 2 / Ștefan Florescu 2), Rapid București — Petrolul Ploiești 1-0 (Constantin Schumacher), Rapid București — Progresul București 3-2 (Marius Măldărășanu, Dumitru Tîrțău 2 / Viorel Dinu, Gigel Coman), Petrolul Ploiești — Progresul București 4-2 (Marcel Abăluță, Ciprian Pura, Nicolae Nuță, Marian Grama / Marin Dună, Paul Gușă-aut), Rapid București — Craiova Maxima 1-1 (Vasile Caciureac / Emil Săndoi).

Acestea ar putea fi ultimele partide care se desfășoară pe Stadionul Giulești — Valentin Stănescu, vechea arenă urmând să intre în curând în programul de reabilitare pentru organizarea în România a EURO 2020.

În loturile echipelor participante s-au aflat foști fotbaliști care au făcut istorie de-a lungul timpului la cele patru grupări.

Rapid Old Boys: Leontin Toader, Florentin Rădulescu, Ștefan Nanu, Ion Ispas, Marian Grigore, Florin Motroc, Nicolae Constantin, Mugur Bolohan, Valentin Negru, Valentin Bădoi, Constantin Schumacher, Fănel Țîră, Mihai Iosif, Dumitru Tîrțău, Marius Măldărășanu, Cezar Zanfir, Rodin Voinea, Vasile Caciureac. Antrenori: Florică Drăghici și Iosif Damaschin.

Petrolul Ploiești: Ion Catană, Daniel Chiriță, Bogdan Zahiu, Cristian Vlad, Paul Gușă, Laurențiu Costache, Marcel Abăluță, Marian Grama, Ciprian Pura, Costel Ilie, George Ghiță, Ionică Nicolae, Nicolae Nuță, Mihail Oprea, Sandu Pitulice. Antrenor: Cristian Vlad.

Craiova Maxima: Florin Prunea, Constantin Donose, Narcis Mohora, Aurel Țicleanu, Alin Donose, Gheorghe Ciurea, Ștefan Florescu, Marian Bîcu, Cătălin Gârleșteanu, Sorin Cârțu, Emil Săndoi, Dănuț Bică, Marius Sava, Cristian Albeanu, Nicolae Tilihoi. Antrenor: Constantin Donose.

Progresul București: Constantin Stoian, Vasile Matincă, Vlad Munteanu, Adrian Matei, Gigel Coman, Viorel Dinu, Carol Marina, Dragoș Bogdan, Bogdan Năstase, Vică Greaca, Marin Dună, Ionuț Savu, Nicolae Marin, Ciprian Mozacu, Nicu State. Antrenor: Adrian Matei.

La final, fostul fotbalist rapidist Mihai Iosif a declarat că simte o bucurie la aniversarea a 94 de ani de la înființarea clubului, dar în același timp și o tristețe, deoarece se împlinește 1 an de la declararea falimentului clubului Rapid. "Este o sărbătoare a noastră, a rapidiștilor, o bucurie mai ales că sunt și câteva mii de suporteri prezenți. Dar în același timp este și o tristețe pentru că se face un an de la falimentul clubului. Este bine că pe acest gazon s-au aflat azi fotbaliști care au făcut istorie pentru fotbalul românesc", a afirmat Iosif.

La rândul său, fostul portar Florin Prunea, care a evoluat, duminică, pentru Craiova Maxima Old Boys, a declarat că nu înțelege de ce clubul Rapid nu își revine mai repede după faliment, mai ales că are alături numeroși suporteri. "Te simți fotbalist când joci aici. Am jucat aici și cu Craiova, și cu Dinamo, și îmi aduc aminte de acest stadion plin. Rapid este un club de tradiție, un club mare care trebuie sprijinit de toată lumea pentru a se întoarce acolo unde îi este locul. Am văzut că ușor-ușor mai multe echipe de tradiție revin, Oțelul Galați, FC Argeș, Petrolul... din păcate la Rapid lucrurile merg foarte, foarte încet și nu înțeleg de ce. Pentru că Rapid are ce nu au alte echipe, Rapid are suporteri. Se vede aici ce atmosferă frumoasă este și e doar un meci de old boys. Aici și când te înjură, te înjură cu patimă, de asta este frumos pe Giulești", a adăugat Prunea.

Fostul fotbalist al echipei Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a declarat că i-ar fi plăcut ca în cariera sa să fi jucat și pentru Rapid. "În Giulești a fost o atmosferă frumoasă de fiecare dată. Chiar mi-a părut rău de ceea ce s-a întâmplat cu Rapid pentru că aici este un public fantastic. Când jucam cu Rapid de multe ori câștigam, dar parcă niciodată nu gustam așa de mult victoria. Nu știu de ce, dar Rapid va rămâne mereu în sufletul meu. Cred că m-aș fi bucurat să fi jucat pentru Rapid", a precizat Săndoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.