Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clujenii ies în stradă împotriva statului poliţienesc: Politicienii reinstaurează controlul absolut

protest cluj

Legea care permite serviciilor să acceseze fără mandat de la judecător orice telefon sau calculator din România, adoptată vineri de Parlament, scoate oamenii în stradă. Şi nu oricând, ci tocmai în ziua şi la ora la care are loc ceremonia de investitură a lui Klaus Iohannis.

"Vino duminică, 21 decembrie, ora 12 (ora învestiturii lui Klaus Iohannis ca preşedinte) şi duminică, 28 decembrie, ora 17, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca pentru a-ţi apăra drepturile fundamentale. Cel mai bun mod de a cinsti memoria revoluţionarilor din '89 e să ne asigurăm că ţara nu ne va fi din nou confiscată", se arată în apelul publicat pe Facebook.

Vezi şi: Senatul a dat liber serviciilor în telefoanele şi calculatoarele românilor

Potrivit organizatorilor protestului, politicienii noştri încearcă să reinstaureze controlul absolut şi să pregătească un nou stat poliţienesc. Faptul că legea a fost votată în unanimitate dovedeşte încă o dată, în opinia protestatarilor, valabilitatea principiului "Toate partidele, aceeaşi mizerie". Ultima speranţă a protestatarilor este la preşedinte, de la care aşteaptă să nu promulge legea.

"În aceşti ultimi ani, Internetul a reprezentat ultima baricadă a cetăţenilor şi a societăţii civile din România, a fost o sursă preţioasă de informaţie şi a creat platformele pentru mişcările de stradă. Acesta este motivul pentru care politicienii încearcă suprimarea libertăţii fundamentale şi a capacităţilor de acţiune pe care el le întemeiază. Dacă legea votată vineri este promulgată de preşedinte şi intră în vigoare, toate eforturile revoluţionarilor şi toată lupta noastră vor deveni zadarnice", mai scriu organizatorii evenimentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.