Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNA răspunde acuzațiilor făcute de Kovesi

kovesi

Dorina Rusu, membru al CNA a anunțat că forul audiovizual a primit o singură sesizare, marți, din partea DNA despre înregistrările lui Sebastian Ghiţă.

Ea a precizat că autosesizările pe care le-a formulat pentru fiecare material video transmis de România TV şi preluat de alte televiziuni vor ajunge pe ordinea de zi după ce vor fi încheiate rapoartele de monitorizare.

News.ro a cerut lămuriri de la CNA în legătură cu sesizările legate de înregistrările lui Sebastian Ghiţă transmise de postul de televiziune controlat de el, România TV, după ce Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a criticat instituţia, marţi, pentru că nu s-a autosesizat, amintind că a trimis 12 sesizări la forul audiovizual.

”Eu am făcut autosesizare. Dânsa a spus că nu ne-am autosesizat. Eu m-am autosesizat încă de la prima înregistrare. Noi acţionăm numai după difuzare. Legea nu ne permite nouă să interzicem nimic să apară pe post, dar m-am autosesizat. Am avut două şedinţe. O monitorizare durează foarte mult. Aici nu este chestiune de reavoinţă, ci de reafuncţionare a instituţiei din diverse motive. Cei de la monitorizare lucrează foarte mult şi probabil că mai durează. Eu am făcut autosesizare pe fiecare dintre înregistrări. Am întrebat la monitorizare, mi s-a spus că se lucrează la sesizările mele”, a spus Dorina Rusu, pentru News.ro.

Dorina Rusu a precizat că membrii CNA pot cere ca unele monitorizări să fie finalizate cu prioritate, dar că ea nu a solicitat acest lucru pentru înregistrările lui Sebastian Ghiţă, întrucât, oricum, monitorizările în urma autosesizărilor formulate de membrii CNA sunt rezolvate mai repede decât altele.

Citește și: Jurnalistul Ovidiu Ohanesian, dezvăluiri INCENDIARE despre Coldea: 'Se ALBISE la față'

”Sigur că se poate cere. De obicei când sunt sesizări de la membri se fac mai repede decât celelalte, sau de la instituţii importante. Deci se poate cere în regim de urgenţă, dar ele sunt în desfăşurare. Le discutăm pe rând. Din prima şedinţă, când am anunţat că am făcut autosesizările, deja colegii mei au spus că vreau să interzică să apară pe post, că vreau nu ştiu ce… Nici nu pot şi nici nu am cum să fac asta. Singurul lucru pe care trebuie să îl facem este să discutăm. Nu are cine să decidă. Eu am cerut monitorizare, se face mai repede decât altele şi sper să se facă cât de curând. Să facem pe rând emisiunile astea este o idee de strategie pe care eu nu am avut cu cine să o discut în acea şedinţă”, a mai spus Dorina Rusu.

Ea a precizat că instituţia a mai primit două sesizări de la DNA în luna decembrie, dar pe situaţia Sebastian Ghiţă instituţia a înregistrat, deocamdată, o singură reclamaţie de la DNA, pentru o emisiune din 13 ianuarie, în care a fost filmată casa Laurei Codruţa Kovesi.

”Pe situaţia asta, ce am vorbit cu doamna director de la monitorizare, pe situaţia cu Sebastian Ghiţă deocamdată este o singură reclamaţie de la DNA pentru o emisiune de pe 13 ianuarie în care a fost filmată casa. Pe aceea eu nu am văzut-o”, a spus Dorina Rusu.

Potrivit sesizării DNA referitoare la Sebastian Ghiţă, obţinută de News.ro, este vorba despre emisiunea ”România la raport”, moderată de Andreea Creţulescu, din 13 ianuarie, în cadrul căreia au participat, în calitate de invitaţi, avocatul Sergiu Andon, europarlamentarul PSD. Cătălin Ivan, Mirel Palada şi ziaristul Iosif Buble.

În emisiunea a fost prezentat un reportaj filmat cu camera ascunsă care ar fi fost înregistrat în apropierea imobilului unde locuieşte procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar şi alţi magistraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.