Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNADNR, acuzată că sabotează turismul de pe litoral

ziuaconstanta.ro
autostrada soarului

Patronatele din turism reclamă proasta organizare a CNADNR în legătură cu reparaţiile care urmează să fie făcute în plin sezon estival, atât pentru podul de la Agigea, cât şi pentru un tronson de 40 de kilometri al Autostrăzii Soarelui.

"Patronatele din turism au aflat ieri din mass-media, cu neplăcută surprindere, despre anunţul privind reparațiile care urmează să fie făcute în plin sezon estival atât pentru podul de la Agigea, cât și pentru un tronson de 40 de kilometri al Autostrăzii Soarelui.

Deşi sunt conştienţi că sunt necesare lucrări de reparaţii şi ne bucura faptul că acestea sunt efectuate, constatam că nu exista o planificare raţională a exploatării autostrăzii de către CNADNR. Atât apariţia cât şi eventualele reabilitări nu au fost corect planificate, analizate şi evaluate ca impact economic asupra activităţii turistice pe litoral, în sezonul estival. Constatăm, încă o dată, că nu există, așa cum ar fi normal, un schimb de informații interministeriale pe subiecte care pot afecta anumite sectoare ale economiei. CNADNR nu a informat autoritățile din turism și, cu atât mai puțin, mediul privat de aceste reparații care vor afecta traficul de turiști pe litoral în sezonul estival.

Patronatele din turism se tem că lucrările anunțate pentru la vară, care vizează reparația unui tronson de autostradă și a podului de la Agigea, vor afecta fluxul de turiști către litoral. Solicităm CNADNR să prezinte un calendar al procedurilor şi lucrărilor de reabilitare, din care să rezulte evitarea efectelor economice negative asupra industriei turismului.

În contextul în care o serie de destinații turistice europene au devenit nesigure din cauza atentatelor teroriste sau a amenințărilor venite din această direcție, șansa României, considerată o țară sigură, de a trage turiști este boicotată de piedicile puse de CNADNR.

Dacă mulți turiști aleg în fiecare weekend să meargă pe litoral, atrași de durată scurtă a călătoriei, în jur de două ore, în care ajung din București la mare, ne întrebăm ce vor decide aceștia când vor constata că vor petrece de două ori mai mult timp în trafic. Ne întrebăm, de asemenea, ce se va întâmpla în cazul unui accident pe tronsonul pe care circulația va fi restricţionată în timpul lucrărilor și în cât timp vor ajunge, în acest caz, turiștii la mare", precizează Comiterul Director al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, într-un comunicat.

FPTR solicită ca CNADNR să evaluează şi să planifice lucrările necesare "în mod judicios", evitând atât afectarea confortului turiştilor care vor veni pe litoral, în perioada sezonului estival, cât şi afectarea activităţii economice din industria turismului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.