Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNMR: Nu recunoastem Tinutul Secuiesc si simbolurile asociate!

Nu recunoastem Tinutul Secuiesc si simbolurile asociate! Romania este stat unitar si indivizibil!

Solicitam diplomatilor straini sa acorde atentie sporita manipularilor provenite de la grupuri radicale

Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei (CNMR) reactioneaza fata de manipularea grosolana a unor lideri de etnie maghiara care au folosit o fotografie privata in scopul promovarii unor idei iredentiste.

De asemenea, CNMR atrage atentia tuturor diplomatilor acredidati la Bucuresti asupra sensibilitatilor culturale, etnice si istorice, astfel incat niciun grup care are tendinte radicale sa nu se poata folosi de autoritatea acestora pentru a-si valida intentiile sau actiunile.

In cazul fotografiei vehiculata in media in care apar Ambasadorul SUA, E.S. dl. Hans Klemm, primarul orasului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad si alti reprezentanti locali apreciem drept inadmisibil publicarea si folosirea unei fotografii de catre persoane private care nu este parte a albumului oficial al unui ambasador.

Cat timp aceasta fotografie nu se regaseste in albumul oficial al Ambasadorului SUA, consideram ca nu reprezinta un indemn oficial al statului american fata de intentiile distructive la adresa natiunii si poporului roman promovate de catre unii lideri maghiari.

In acelasi timp, CNMR indeamna toate mediile romanesti la calm si toleranta in aceasta situatie, parteneriatul cu SUA fiind unul dovedit solid.

Publicarea acelei fotografii fara acceptul diplomatului american reprezinta o provocare careia nu consideram ca trebuie sa-i acordam o atentie sporita, generand astfel tensiuni etnice, exact ceea ce isi doresc unii reprezentanti ai comunitatii maghiare.

Atragem atentia tuturor diplomatilor acreditati la Bucuresti sa acorde o atentie sporita in situatii considerate sensibile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.