Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNSAS, DOVEZI despre relaţia cu SECURITATEA a unui fost ministru al Educaţiei

ziuaconstanta.ro
CNSAS sediu

O adeverinţă publicată recent de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) vine să facă lumină în cazul unui fost ministru al Educaţiei. Vorbim despre Mircea Dumitru, care, potrivit documentului eliberat  de CNSAS, a fost recrutat de către Securitate în scopul încadrării informative a studenţilor din Facultatea de Filosofie.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a eliberat Adeverinţa nr. 2065/ 22 iunie 2017 prin care se stabileşte faptul că lui Mircea Dumitru, fost ministru al Învăţământului, nu i se poate atribui calitatea de lucrător/ colaborator al Securităţii.

"La fila nr. 5 din dosar, se regăsește o notă de relații nedatată, olografă, în care Dumitru scrie că se află în relații apropaite cu Ș.M, S.M, C.L.F și O.I.R", se arată în adeverința de pe siteul CNSAS.

Într-o notă datată 09.07.1983, se arată co fostul ministru Negulescu "pe perioada colaborării a dat dovadă de solicitudine, furnizând informații utile muncii noastre".

Citeşte şi: Accident DE PROPORŢII între Dej și Cluj. Trei mașini s-au lovit violent, un microbuz de călători a ars ca o torţă - VIDEO

În documentul postat de CNSAS se mai arată că Mircea Negulescu "a avut un aport informativ scăzut, furnizând doar 5 note informative cu valoare pentru organele de securitate".

Conform legii, "calitatea de colaborator nu poate fi reţinută decât în privinţa persoanelor care au furnizat informaţii prin care se denunţau activităţile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist şi care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului".

Mircea Dumitru a fost rector al Universităţii din Bucureşti din decembrie 2011. Sub conducerea lui, Universitatea din Bucureşti a contrazis Ministerul Educaţiei şi a constatat cel mai răsunator plagiat din istoria României: cel al premierului atunci în funcţie Victor Ponta.

Citeşte şi: INCREDIBIL: O greşeală a ANAF a lăsat doi copii cu autism fără banii de tratamente .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.