Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliția șefului SRI

sondaj

Candidatul propus de Președintele României, Klaus Iohannis, pentru funcția de Director al SRI, europarlamentarul PNL Eduard Hellvig, urmează să fie validat în plenul reunit al Parlamentului.

PSD și PLR au anunțat că vor lua, în zilele urmatoare, o decizie oficiala cu privire la sustinerea sau nesustinerea candidatului propus de Presedinte.

De cealalata parte, UNPR si PC, aflate in coalitie, si-au anuntat sprijinul si votul in Parlament pentru Eduard Hellvig la sefia SRI.

De asemenea, UDMR a anuntat ca il va sustine pe candidatul civil la sefia principalului serviciu de informatii al tarii.

Eduard Hellvig se mai bucura de sustinerea parlamentarilor din aripa Geoana-Vanghelie si, asa cum era de asteptat, de sprijinul tuturor parlamentarilor PNL.

Fostul grup PPDD din Camera Deputatilor si minoritatile sunt singurele care nu au anuntat pana acum pozitia oficiala cu privire la propunerea Presedintelui.

Singurii care se opun categoric numirii lui Eduard Hellvig la SRI sunt parlamentarii PMP.

In acest conditii, coalitia din jurul sefului SRI arata astfel: PNL + UNPR + PC + UDMR insumeaza 304 voturi, in conditiile in care pentru aprobarea nominalizarii lui Eduard Hellvig sunt suficiente 283 de voturi.

De cealalta parte, daca toate celelalte formatiuni decid sa voteze impotriva lui Eduard Hellvig la SRI, atunci ele aduna doar 260 de voturi si ar mai avea nevoie de inca 23 de voturi pentru a pica propunerea Presedintelui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.